Vandaag gaan we voor een snel, maar oh zo lekker Italiaans gerecht. Gewoon een heerlijke pasta voor twee personen die binnen een half uurtje op tafel staat.
Ingrediënten
- 2 sneetjes oud bruinbrood
- 1 dunne prei
- 1 teentje knoflook
- 200 gram kerstomaatjes
- 1 kleine komkommer
- ½ citroen
- 2 ansjovisfiletjes (blik)
- 150 gram volkoren spaghetti
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 gedroogd pepertje
- 150 gram varkensvleesreepjes
- 1 eetlepel vloeibare margarine
Bereiding
- Laat het brood helemaal droog worden. Rooster het eventueel in de broodrooster.
- Maal het brood tot grove kruimels.
- Maak de prei schoon en snijd hem in dunne ringen.
- Pel de knoflook en snijd het teentje klein.
- Was de kerstomaatjes en halveer ze.
- Was de komkommer en schaaf hem in dunne plakken. Maak er met wat citroensap en peper een salade van en zet even weg.
- Snijd de ansjovis in stukjes.
- Kook de spaghetti in ruim water.
- Fruit de prei en de knoflook zachtjes aan in 1 eetlepel olijfolie.
- Voeg de stukjes ansjovis toe en verkruimel het pepertje erboven.
- Bak in een andere pan in de rest van de olie het broodkruim bruin en knapperig. Rasp er een beetje citroenschil over.
- Warm de kerstomaatjes mee met de prei.
- Bak de vleesreepjes in de hete margarine gaar en bruin en strooi er wat peper over.
- Laat de spaghetti uitlekken en schep het door het groentemengsel.
- Strooi het broodkruim erover. Geef de vleesreepjes en de komkommersalade erbij.
Past in een dieet
- Bij verhoogd cholesterol.
- Bij diabetes.
- Met weinig zout.
Bron: voedingscentrum
Delen: