Spaghetti alla molliche

Vandaag gaan we voor een snel, maar oh zo lekker Italiaans gerecht. Gewoon een heerlijke pasta voor twee personen die binnen een half uurtje op tafel staat.

Aantal personen

Ingrediënten

  • 2 sneetjes oud bruinbrood
  • 1 dunne prei
  • 1 teentje knoflook
  • 200 gram kerstomaatjes
  • 1 kleine komkommer
  • ½ citroen
  • 2 ansjovisfiletjes (blik)
  • 150 gram volkoren spaghetti
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 gedroogd pepertje
  • 150 gram varkensvleesreepjes
  • 1 eetlepel vloeibare margarine

Bereiding

  1. Laat het brood helemaal droog worden. Rooster het eventueel in de broodrooster.
  2. Maal het brood tot grove kruimels.
  3. Maak de prei schoon en snijd hem in dunne ringen.
  4. Pel de knoflook en snijd het teentje klein.
  5. Was de kerstomaatjes en halveer ze.
  6. Was de komkommer en schaaf hem in dunne plakken. Maak er met wat citroensap en peper een salade van en zet even weg.
  7. Snijd de ansjovis in stukjes.
  8. Kook de spaghetti in ruim water.
  9. Fruit de prei en de knoflook zachtjes aan in 1 eetlepel olijfolie.
  10. Voeg de stukjes ansjovis toe en verkruimel het pepertje erboven.
  11. Bak in een andere pan in de rest van de olie het broodkruim bruin en knapperig. Rasp er een beetje citroenschil over.
  12. Warm de kerstomaatjes mee met de prei.
  13. Bak de vleesreepjes in de hete margarine gaar en bruin en strooi er wat peper over.
  14. Laat de spaghetti uitlekken en schep het door het groentemengsel.
  15. Strooi het broodkruim erover. Geef de vleesreepjes en de komkommersalade erbij.

Past in een dieet

  • Bij verhoogd cholesterol.
  • Bij diabetes.
  • Met weinig zout.

 

Bron: voedingscentrum

Delen:  

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief