Ben je gek op mosselen? En mag het wel een beetje pit hebben, dan is dit een top gerecht.
Ingrediënten
- 1 kg mosselen
- stukje gemberwortel (1 cm)
- 1 rood pepertje
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 400 gram rettich of rammenas
- ½ appel met schil
- citroensap
- 2 eetlepels halfvolle yoghurt
- 1 eetlepel (olijf)olie
- 3 takjes peterselie
- 1 klein volkoren stokbrood
Bereiding
- Was de mosselen en verwijder kapotte en hele zware exemplaren en mosselen die open blijven staan en zich na een tik niet sluiten.
- Schil de gember en rasp het.
- Verwijder een deel van de pitjes van de peper en snijd de peper in reepjes.
- Pel de ui en de knoflook en snijd het klein.
- Schil de rettich en rasp de groente grof.
- Was het stuk appel en schaaf de parten in dunne plakjes. Druppel er wat citroensap over.
- Schep de appel door de rettich en maak de groente op smaak met wat yoghurt en citroensap.
- Verwarm de olie en fruit hierin de geraspte gember, de ui en de knoflook.
- Voeg de reepjes peper en de mosselen toe en schenk er 100 ml water bij. Kook de mosselen op hoog vuur 8-10 minuten tot de schelpen open zijn. Verwijder ongeopende schelpen.
- Was de peterselie en knip het klein. Strooi de peterselie over de mosselen.
- Geef er de rettichsalade en het stokbrood bij.
Past in dieet
- Vrij van ei
Bron: voedingscentrum.nl
Delen: