Ik ben een man van 47 jaar en sport al jaren ca 3 a 5 keer per week.
Loop marathon(3.40.00) Triatlon(kwart)
Alle meetbare waardes zoals gewicht, bmi, vet, muscle en viseral vet zijn prima op orde en de conditie is top. Loop sinds een jaar ook met een hartslag meter en constateer dat tijdens inlopen of start training mijn hartslag (soms niet altijd)oploopt tot boven de 220 (tot zelf 238). Het voelt als het hart in de keel. hartslag zakt binnen 1 km weer naar normale waarde waarin ik wil lopen.(hartslag zone) Heb er geen last van maar vind dit wel vreemd. heb dit waarschijnlijk altijd al gehad maar niet geconstateerd i.v.m. niet dragen hartslag band. vraag is, moet ik hier iets mee of is het ongevaarlijk?
Kan het misschien zijn dat de meter niet oké is of nog niet genoeg vochtig om goed te geleiden? Dit kan veroorzaken dat de meter onjuiste waardes geeft. Doordat je erover nadenkt, kun je zelf dat rare gevoel oproepen.
Had je de klacht van hart in je keel al voordat je de meter gebruikte? Als het antwoord ja is, kan controle door een dokter geen kwaad. Veel loopplezier en gezondheid toegewenst!
Ik herken me hierin. Ik ben 16 jaar en schaats al jaren wedstrijden en de afgelopen 3 jaar NK's. Eens in de 6 weken krijg ik een verhoging, wat wil zeggen dat mijn hartslag tot boven de 200 komt. Dit gebeurt als ik actief ben, maar ook als ik niks doe. Omdat mijn trainer het niet vertrouwde lieten we een hartfilmpje maken. Hier is niks uitgekomen.
Toch zegt de sportarts: 'Als je het over waardes van +220 hebt, mag je spreken van een hartritmestoornis. Dit hoeft niet gevaarlijk te zijn.
Volgende week heb ik een afspraak met de cardioloog om te kijken wat de mogelijkheden zijn, en waar het vandaan komt.
Als ik u was zou ik, ondanks dat het levensgevaarlijk is, toch even langs de huisarts gaan.
Zelfde verhaal. Incidenteel hartslag boven de 220 verder alles ok.
Ben benieuwd naar oorzaak en ernst.
Ik heb tijdens hardlopen ook af en toe last van een hartslag van 220 en hoger. De hartslag zakt uiteindelijk wel. Ik ben ermee naar een sportarts geweest maar toen werd er niets geconstateerd. Ook een week met een kastje gelopen en ook toen geen hoge hartslag. Dacht dat het aan mijn hartslagmeter lag. Inmiddels heb ik een tomtom sport horloge met hartslagmeting op mijn pols. Afgelopen vrijdag tijdens een 10 km wedstrijd wederom gedurende 2 kilometer een hartslag van rond 220. Ik ben erg benieuwd naar ervaringen en eventuele onderzoeken bij anderen
35 jaar geleden had ik bij lichtelijke inspanning (als inlopen) ook soms een hartslag die dik boven de 200 ging. Ik had verder nergens last van, maar mijn sportleraar baarde het wel zorgen. Ook mijn hartslag herstelde zich weer tot 130-140 binnen zeer korte tijd.
Nu, 35 jaar later dus, ben ik zwaar hartpatient en draag daarom een ICD (interne defibrillator). De ICD heeft twee keer shocktherapie toegepast i.v.m. een te hoge hartslag (vrijwel in rust). De ICD neemt gedurende dat soort gebeurtenissen een ECG op in het interne geheugen. Na uitlezen van de gegevens van de ICD is gebleken dat het hoogstwaarschijnlijk een aangeboren afwijking betreft.
Voor alle duidelijkheid: het feit dat ik hartpatient ben staat echt helemaal los van wat er 35 jaar geleden al is opgevallen, maar het feit dat ik een ICD draag heeft wel aan het licht gebracht dat ik dus (ook nog) een aangeboren hart-afwijking heb. De aangeboren hart-afwijking is evt. te behandelen, maar omdat het verschijnsel bij mij erg weinig optreedt heb ik ervoor gekozen daar voorlopig geen onderzoek naar te laten doen en die ene keer de hoge hartslag maar te accepteren, ondanks dat mijn ICD me dan wel shock-therapie toedient.
Wat ik dus maar wil zeggen: een onverklaarbaar hoge hartslag, dik boven de 200, is niet normaal en kan een aanwijzing zijn voor een hartafwijking. Dat de hartslag snel weer zakt geeft ook wel aan dat het lichaam je hart zelf terug regelt naar een normale hartslag. Een hartafwijking hoeft helemaal niet gevaarlijk te zijn en hoeft ook later in het leven geen problemen op te leveren. Echter, toch kan het handig zijn het te laten onderzoeken, want soms is een eenvoudige ingreep als bijvoorbeeld een ablatie na verloop van tijd niet meer mogelijk. Het probleem van zo'n onderzoek is vaak dat het verschijnsel tijdens het onderzoek moet optreden, bijvoorbeeld als je een holter draagt.
Wat ik wel wil benadrukken is dat een afwijking iets anders is als een ziekte. Een scheve neus is ook een afwijking.
Ik herken mij hier ook in,
ik ben een meisje van 16 jaar.
heb vandaag in de turnles 5 min moeten lopen.
mijn hartslag was al na 3 min 207.
heb wel een lichte vorm van inspanningsastma.
moet ik mij hier zorgen over maken?
Bij inspannings-astma is dat net zo raar maar ook niet echt goed.
Ga naar de huisarts en bespreek het met hem / haar
De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies
Ik gebruik nu ruim weken een Tomtom hartslagmeter (borstband).
Elke keer als ik ga hardlopen schiet mijn hartslag binnen een paar minuten boven de 200, zelfs bij een snelheid van 7 km per uur. Als ik wandel zakt de hartslag weer. Na circa 10 minuten loop ik met een hartslag van tussen de 120 en 130, wat normaal is. Binnen heb ik mijn hartslag getest met steps (op en af een traptrede). Daar kwam mijn hartslag niet boven de 115. Ik heb toch maar een sportkeuring ondergaan. Daar bleek alles normaal. Er werd verteld dat je enorme hartkloppingen voelt bij een hartslag van meer dan 200. Die had ik niet. Ik kreeg het advies niet al te veel op mijn hartslagmeter te kijken.
dan volg dat advies maar eens op... ik neem aan dat er bij de sportkeuring ook een inspannings-ECG is gemaakt?
Het probleem is opgelost. Ik heb mijn borstband en ook mijn borst met warm water nat gemaakt. Vervolgens had ik voor het eerst een normaal hartslagverloop. Daarvoor liep het snel op tot boven de 200 en werd pas na 10 minuten normaal.
Heeft u niet een simpel WPW-syndroom? Een aangeboren afwijking die ik voor het eerst op 8-jarige leeftijd bij de huisarts meldde. Men dacht toen dat het de groei was. Op mijn veertigste werd de kwaal nav een cardiogram pas officieel vastgesteld. De hersteloperatie liet ik doen tegen mijn zestigste. Bleek inmiddels een doodsimpele ingreep van 20 minuten. Inmiddels ben ik 20 jaar verder. Nooit meer last van gehad.
Hallo, ik ben 16 jaar en doe aan atletiek. Tijdens of na het sporten of fietsen heb ik soms voor een paar minuten een hartslag van +240. Dat is het hoogste wat mijn eventrecorder van de huisarts had gemeten. Over een paar weken krijg ik een ablatie voor deze AVNRT of AVRT. Hedendaagse sportbanden verschillen veel van elkaars metingen. Als je echt last hebt van een hartritmestoornis moet je dat wel merken, anders heb je er ook geen last van. Indien dit het geval is ga gewoon naar de huisarts en bespreek wat kan en niet. Een ritmestoornis(behalve kamerfibrileren), is NIET gevaarlijk! Het kan wel vervelend zijn en om die reden wordt ik geopereerd.
Ik ben 80 jaar en gebruik bètablokkers voor boezemfibrilleren. Ik merk daar niets meer van, maar als ik ga wandelen of fietsen stijgt mijn hartslag tot 150-180. Na 5 minuten is hij weer gewoon 110 of zo.
Ik vind het heel vreemd maar de dokter zegt dat ik er niet dood aan ga. Toch vind ik het niet prettig. Al ik ga sporten in de sportschool komt mijn hartslag niet boven de 120. Ik snap er niets van.