Vragen over behandeling Sysilis

  • #1

    Hoi,

    bij mij is Syfilis geconstateerd (Lues 2) de behandeling bestaat uit 3x 2 injecties met tussenpozen van 1 week.

    Nu lees ik overal op internet dat die behandeling alleen zou zijn als je langer dan een jaar syfilis hebt en voorbij fase 2 bent.
    Tevens kreeg ik de melding mee dat ik de partners van de afgelopen 3 maanden moet waarschuwen, maw heb het max drie maanden.

    Waarom wordt dan toch gekozen voor de 3x 2 injecties?

    Overigens behoor ik niet tot de hiv of zwangere doelvroep waarvoor dit wel geld....

    Ik vraag me af of dit een normale keuze is om zo te doen?

    Reageer
    #2

    Dag "Pietertje",

    Je maakt je zorgen over het feit dat je meteen met 3 x 2 spuiten bent behandeld voor syfilis terwijl je op internet steeds heeft gevonden dat je bij een vroege syfilisbesmetting wordt behandeld met 1 x 2 spuiten. Is zijn angst terecht? Ben je er wel vanaf na 1 x 2 spuiten? Ben je dan nog besmettelijk?

    Als je bent behandeld met 1 x 2 spuiten heb je een kans van 15% dat je onvoldoende bent behandeld. Na behandeling sta je dan ook met reden in ieder geval een jaar lang om de 3 maanden onder controle. Mogelijk moet je dan alsnog met 3 x 2 spuiten worden behandeld en je kunt nog steeds besmettelijk zijn.

    Met 3 x 2 spuiten is het risico op onvoldoende behandeling klein. Je mag dus van geluk spreken.

    Ik ken een verhaal van iemand die in Rotterdam steeds weer opnieuw met 1 x 2 spuiten is behandeld. Na jaren was het gevolg dramatisch, ziekenhuisopname. En nee, hij vrijde altijd veilig en heeft dan ook géén hiv. De kans is klein, maar van oraal contact, tongzoenen en zelfs huidcontact kun je in theorie syfilis oplopen. Gelukkig is syfilis in Nederland een relatief zeldzame soa.

    Ik ben heel benieuwd om meer mensen zoiets van iemand weten, of zelf hebben meegemaakt?

    Als syfilis niet, of niet goed wordt behandeld, houd je veel pijnklachten, kun je na verloop van tijd verward raken, dementeren en zelfs overlijden. Ook is de kans op hiv vele malen groter als je syfilis onder de leden hebt.

    Groet,

    Diederik.

    Reageer
Reageer op: Vragen over behandeling Sysilis


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief