zaterdag had ik een wondje bij mn vagina hier heb ik sudo creme opgesmeerd ik dacht aan niks ernstigs. zondagmorgen had ik een blaasje, en zondag avond een stuk of 10 ik hield het niet meer van de pijn. huisartse post gebeld ze zeide dat ze in het weekend niks op kweek konden zette. maandagmorgen onder de douche viel ik bijna flauw van de pijn mteen naar de dokter gegaan en het was zeer duidelijk herpes genitalis, ik had alle symptomen die er maar bij horen. nu heb ik zinkzalf gekregen voor 2 maal per dag en 2 maal per dag valaciclovir ranba 500 mg. en 6 paracetemols per dag. herpes genitalis is echt een hel! ik heb wel een paar tips die de pijn ietsjes verlichten. maak een maandverband nat en leg deze in de diepvries als deze koud is in je onderbroek legen, is wel weer warm na ong 1 uur , pak dan wel een schone! als plassen pijn doet plas dan in een bak met koud water, of schud meteen water tegen je vagina tijdens het plassen. probeer ook zo weinig mogelijk te lopen hierdoor scheur je tegen de wondjes en blijft het langer.
ik zelf eet nu heel veel vloeibaar voedsel, appelmoes, pudding, soep. want ontlastig maken doet heel erg veel zeer.
Sinds vanmiddag heb ik nu ook nog herpes in de binnenkant van mijn mond dit is ook erg vervelend maar doet maar half zo'n pijn.
helaas beschermt een condoom niet tegen herpes!
nu heb ik wel een vraagje, hoe kan ik ervoor zorgen dat ik mijn vriend niet besmet tijdens de seks. ik weet dat je geen seks mag hebben als je blaasjes hebt, maar als er geen blaasjes zijn kan ik mijn vriend dan ook zeker niet besmetten??
Besmetting is ook mogelijk als er geen blaasjes zichtbaar zijn:
Lees verder/Bron:
http://nhg.artsennet.nl/kenniscentrum/k_voorlichting/NHGPatientenbrieven/NHGPatientenbrief/PBU12f.htm
De tip van het maandverband vol laten lopen met water en dan in de vriezer leggen vind ik een super tip! Bedankt!
Lola
Hier weer een berichtje van mij! Bij mij is de herpes genitalis beetje uit de hand gelopen de pillen sloegen niet aan en ik heb 5 dagen in het ziekehuis gelegen en heb medicatie via het infuus gehad, ik ben echt doodziek geweest. dit hoop ik dat niemand zo erg krijgt!
Ik heb nu ongeveer twee jaar herpes genitales. En ja de eerste keer doet echt verschrikkelijk veel pijn! Ik heb het echt uit zitten huilen van de pijn. Dacht dat ik dood ging. Gelukkig was de eerste keer alleen zo pijnlijk. Als ik nu bultjes op voel komen smeer ik meteen met zinkzalf en met een paar dagen is het weg nergens meer last van. Maar dat je mensen kunt besmetten wanneer je geen blaasjes hebt is onzin hoor! Ik heb nog nooit iemand besmet. Zolang je er maar voorzichtig mee bent, als je alleen al jeuk op voelt komen, neem dan het zekere voor het onzekere en heb dan ff geen seks. 🙂 verder wens ik je veel sterkte en hoop voor je dat je er wel mee om kunt gaan dat je herpes hebt! Xx Kelly
Kennelijk is het wel wetenschappelijk bewezen dat je anderen kunt besmetten als je geen blaasjes hebt?
Ik heb het wetenschappelijk bewijs niet gezien maar het schijnt theoretisch wel mogelijk te zijn om een ander te besmetten ook al zit het niet in een actieve fase. Maar persoonlijk denk ik dat die kans verwaarloosbaar klein is en je gewoon seks as usual kunt hebben...ik heb nu twee relaties gehad, beide partners geinformeerd en hebben niets opgelopen, ook al deden we het zonder condoom. Gewoon even geen seks tijdens de actieve fase, that's it.
De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies
Wat is het nou?
Kun je nu wel of niet iemand besmetten wanneer je geen klachten hebt?
Ik heb type 2, maar (nog ) geen klachten.
Kan ik zoenen?
Kan ik veilige sex hebben?
Kan ik t overdragen via speeksel dmv van zelfde joint roken bijvoorbeeld?
Op forums als deze lees je altijd zoveel verschillende dingen.
Herpes genitalis is een soa (seksueel overdraagbare aandoening) die wordt veroorzaakt door een virus. Dat is in de meeste gevallen het herpes simplex type 2 virus (HSV-2). Het virus veroorzaakt een infectie van de huid en slijmvliezen in en rond de geslachtsdelen.
Besmetting met herpes genitalis kan alleen door intiem seksueel contact tussen personen, van wie de één herpes heeft en de ander niet. Daarom is herpes genitalis een soa. Je kunt geen herpes genitalis krijgen als je alleen maar 'in de buurt' bent van iemand die herpes heeft. Je moet met de uitslag op de huid of het slijmvlies van mond, penis, vagina of anus in aanraking komen om besmet te worden. Het besmettingsgevaar is het grootst rond het moment dat iemand blaasjes of zweertjes heeft.
Als de klachten van de eerste infectie verdwenen zijn, lijkt het of het herpesvirus uit het lichaam is verdwenen. Dat is helaas niet zo. Het virus heeft zich namelijk uit de huid teruggetrokken in een zenuwknoop. Daar blijft het in sluimerende toestand aanwezig. Het virus kan zich echter opnieuw vermenigvuldigen en weer blaasjes op huid of slijmvliezen veroorzaken. Denk maar aan een koortslip die ook regelmatig kan terugkeren. Hoe vaak een aanval terugkomt, is niet te zeggen. De ene persoon heeft bijna iedere maand een aanval van herpes genitalis, anderen zelden of nooit meer. Dat is dus voor iedereen anders.
Terugkerende aanvallen verlopen in het algemeen minder ernstig dan de eerste aanval. Het is onbekend waarom de aanvallen bij de ene persoon vaak terugkomen en bij de ander maar af en toe of zelfs nooit.
Wel is bekend dat een goede algemene conditie belangrijk is. Aanvallen treden voornamelijk op in situaties waarin het afweersysteem minder goed werkt. Bijvoorbeeld vlak voor de menstruatie of tijdens een griepaanval. Maar ook stress geeft een verhoogde kans op aanvallen.
Er bestaat geen geneesmiddel dat het herpesvirus helemaal uit het lichaam laat verdwijnen. Daarom kan het virus steeds weer de kop op steken. Een goede lichamelijke en geestelijke conditie draagt bij aan vermindering van het aantal aanvallen. Pijnstillende middelen zijn zelden nodig. Het gebruik van gewone crèmes heeft meestal niet al te veel effect.
Er zijn wel middelen beschikbaar die effect hebben op de duur van de aanvallen, zoals valaciclovir (Zelitrex), aciclovir (Zovirax) en famciclovir (Famvir). Deze stoffen remmen de vermenigvuldiging van het virus in het lichaam en voorkomen daardoor verdere uitbreiding van de aanval. De ernst van de klachten vermindert en de duur van de aanval wordt verkort. Het is wel belangrijk dat je zo snel mogelijk na het begin van de aanval begint met de behandeling. De middelen zijn op doktersrecept verkrijgbaar. De dosering is afhankelijk van de klachten en het aantal aanvallen per jaar.
Er is geen volledige bescherming tegen besmetting met herpes genitalis. Ook niet als je weet dat je partner geïnfecteerd is met het virus en je voorzorgsmaatregelen treft. Je kunt bijvoorbeeld een herpesinfectie hebben zonder dat je zelf klachten hebt. Er zijn dan geen blaasjes of rode plekjes, maar je kan wel besmettelijk zijn voor anderen. Je kunt het virus ook ongemerkt overdragen omdat de blaasjes op plaatsen zitten waar je ze niet (goed) kunt zien, bijvoorbeeld op de baarmoedermond of in de anus. Omdat een condoom de geslachtsdelen nooit helemaal bedekt, is besmetting ook mogelijk als de blaasjes buiten de condoomrand zitten. Door zorgvuldig te handelen en beschermd te vrijen, kun je de kans op een herpesinfectie wel sterk verminderen.
Dit verhaal heb ik zelf al drie keer gelezen op soa Nederland.
Het geeft geen antwoorden op mijn vragen.
Iemand concrete antwoorden, please?
Als je GOED leest staan de antwoorden er dus wel in.
"Je moet met de uitslag op de huid of het slijmvlies van mond, penis, vagina of anus in aanraking komen om besmet te worden. Het besmettingsgevaar is het grootst rond het moment dat iemand blaasjes of zweertjes heeft."
Zoenen joint roken heeft dus btrekking op speeksel en dus met het slijmvlies in de mond
"Omdat een condoom de geslachtsdelen nooit helemaal bedekt, is besmetting ook mogelijk als de blaasjes buiten de condoomrand zitten."
Veilige sex met condoom heeft dus altijd besmettingsrisico.
Duidelijker kan ik het echt niet zeggen.
Als jij goed had gelezen; ik heb geen klachten.
Dus ook geen uitslag, blaasjes, afscheiding e.d. ( misschien van bij baarmoeder, heb dus geen last. )
Snap ik ook wel dat dan risico groot is.
Maar wil het weten omdat ik joint met iemand heb gedeeld.