slecht slapen

  • #1

    Hallo,mijn vraag is deze:omdat ik al een paar maanden slecht slaap en al verschillende medicatie geprobeerd heb( melatonine en andere slaapmiddelen van de drogist en apotheek en zelfs twee soorten slaapmedicatie van de huisarts)heb ik nu 5 HTP gekocht op aanraden van een vriendin.Nu blijkt dit middel niet zo onschuldig te zijn als ik dacht(gelezen op internet)Kan en mag ik dit nu wel gebruiken? Mijn andere medicijnen zijn: euthyrox,metoprolol en cytomel.Heel graag reactie.

    Reageer
    #2

    In principe zou dat geen probleem moeten zijn.
    Wie heeft de middelen die je nu gebruikt voorgeschreven?

    Reageer
    #3

    Buiten de 5HTP zijn ze voorgeschreven door huisarts en specialist.De 5HTP op zich zou niet zo veilig zijn en je mag ze ook niet zo lang gebruiken,zo,n 4/5 weken achtereen en dan 4/5 weken stoppen.Doe ik hier goed aan of zal ik er vanaf zien? Weet U misschien een ander soort slaappil?

    Reageer
    #4

    Je moet de 5HTP inderdaad niet langer achter elkaar gebruiken zoals aangegeven. Ik betwijfel ook of je je slaapprobleem hiermee oplost.
    Welke slaapmedicatie heb je tot nu van de huisarts gehad?

    Ik neem aan dat je schildklierproblemen hebt. Was je schildklier met een middel niet onder controle te krijgen? Zijn de Euthyrox en de Cytomel door de specialist voorgeschreven? Was de Metoprolol ook voor de schildklier problemen voor geschreven?

    Reageer
    #5

    Hallo Tandor. De euthyrox en de cytomel zijn beide door de specialist voorgeschreven.Ik gebruikte eerst de euthyrox maar deze deed niet voldoende,vandaar de cytomel.Ik gebruik ze nu zo,n 15 jaar en toevallig moet ik as.donderdag weer naar de specialist voor de schildklier.Metoprolol is voor de hoge bloeddruk.Voor het slapen heb ik van de huisarts stilnoct zolpiderm en themazepam gehad,maar daar sliep ik ook niet op.Melatonine ed. hielpen helemaal niets en ik wil toch graag wel een keer doorslapen zo,n 7 uurtjes.Heeft U enig ander idee?

    Reageer
    #6

    Je zou de huisarts kunnen vragen om een middel voor te schrijven waarvan je doorslaapt. Stilnoct en Zolpidem zijn dus dezelfde middelen. Ze hebben dezelfde werkzame stof: Zolpidemtartraat. Het zijn inslapers net als de Temazepam.
    Overleg eens of de huisarts een ander middel wil voorschrijven voor korte duur.
    Zoplicon, Flurazepam of Midazolam zijn bijvoorbeeld enkele zwaardere middelen

    Reageer
    #7

    Dankjewel Tandor,dat zal ik dan maar doen.Fijne dag verder!

    Reageer
    #8

    Zelf neem ik altijd 2 Affligem blond. Als ik dan nog niet kan slapen nog 1 Jupiler.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
Reageer op: slecht slapen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief