Hoi, ik heb al ruim een jaar pijn in mijn rechterzij, dit wordt met de tijd erger, met soms rustige perioden. Ik weet me soms geen houding te vinden, ook niet met slapen. Een half jaar geleden had ik extreem veel pijn en ben toen naar de 1ste hulp gestuurd. De huisarts dacht aan een blindedarmontsteking, maar dit was niet het geval. Ook was daarvoor mijn menstruatie heel heftig, alsof ik net bevallen was, wat toen inmiddels 14 maanden geleden was. Grote bloedstolstel met een doorsnee van 7 tot 10 cm. Ik heb toen bloed laten prikken en dat was goed. 2 weken geleden weer naar de huisarts geweest omdat ik nog steeds heel veel pijn heb in mijn rechterzij. Huisarts duwde met haar hand onder mijn rechterrib, ik kon het wel uitschreeuwen van de pijn. Ondanks dat kan ik nog steeds niet verklaren waar de drukkende en zeurende pijn in mijn rechterzij vandaag komt. Vanuit mijn rechteronderbuik of toch mijn bovenbuik, ook omdat ik vaak mensturatiepijn heb, terwijl ik niet ongesteld hoef te worden. Is het uitstralingspijn, maar waar komt het dan vandaan. Ik krijg tijdens zo'n pijnaanval ook een vervelende en pijnlijke druk op mijn borstbeen. Ook heb ik ruim 5 jaar vergrote lymfeklieren in mijn hals, die toen onderzocht waren via een echo en hoefde me geen zorgen te maken. Maar weg is het nog steeds niet. Moet dit nog aangeven bij de huisarts, want wil eerst weten waar de pijn in mijn zij vandaan komt. Ook ben ik heel erg vermoeid. Vorige week moest ik in ieder geval weer bloed laten prikken en was donderdag al binnen via Mijngezondheid.net vanaf die dag tot en met vandaag gebeld met de doktersassistent en zij geeft aan dat de uitslag vandaag pas binnen is, dus een week later t.o.v. het bericht in mijngezondheid.net. Doktersassistent geeft aan dat de huiarts dit nog moet bespreken in hun overleg. Assistent kan dus niks beoordelen. Ik heb nu een uitgebreidere bloedonderzoek gekregen t.o.v. eennhalf jaar geleden. Hieronder mijn waarden samen met de normaalwaarden. Kan iemand dit beoordelen, aangezien ik op de beoordeling van mijn huisarts heel lang moet wachten. Heel veel waarden lijken gewoon goed.
ALAT;SGPT, waarde 17, normaal < 34
Alkalische fosfatase, waarde 60, normaal 33-98
ASAT;SGOT, waarde 13, normaal <31
Bezinking (BSE), waarde 6, was 12, normaal < 20
CRP, waarde 11, was 29, normaal <8
CKD-EPI, eGRF, waarde >90, normaal >60
Creatinine, waarde 57, was 64, normaal 49-90
Erytrocyten, waarde 4.6, normaal 4.0-5.0
GammaGT, waarde < 3, normaal < 38
Hematocriet, waarde 0.43, normaal 0.35 - 0.45
Hb, waarde 9.1, was 8,9, normaal 7.5 - 10.00
Leukocyten, waarde 7.9, was 8,9 normaal 4.0 - 10.00
Lipase, waarde 80, normaal 73.00 - 393.00
M.C.V., waarde 93, normaal 80.00 - 100.00
Trombocyten, waarde 148, was 176, normaal 150 - 400
Hopelijk kan iemand hier een antwoord op geven.
Ik kan er geen bijzonderheden in zien. De CRP is weliswaar nog iets verhoogd, maar in ieder geval duidelijk gezakt t.o.v. de laatste keer
Alleen deze: CKD-EPI, eGRF, waarde >90, normaal >60 de normaal waarde hiervoor is >90. Maar die is dan dus ook goed
Dank je wel voor je reactie en fijn dat mijn bloeduitslag geen bijzonderheden heeft. Hopelijk kom ik er snel achter waar de pijn vandaan komt.
Vorige week een echo gehad in mijn boven- en onderbuik. Huisarts dacht iets met mijn galblaas
Echo was goed, maar zag in het verslag dat er een enkele cyste in mijn lever zit. Kan dat verder geen kwaad? Hoe zeker is het dat het een cyste is? Kunnen daar dan niet de klachten vandaan komen? En moet dat niet verder onderzocht worden?
Mijn oom heeft leverkanker en nog bezig met de behandelingen, mijn tante heeft borstkanker gehad en is gelukkig schoon, mijn moeder longkanker met uitzaaiingen naar de kleine hersenen en maagwand en is recent overleden door een darmperforatie(diverticulitus). Mijn zus heeft maagkanker, stadium 4 en ze is pas 37. Niet dat ik nu denk dat ik een tumor heb, maar wil het wel graag volledig uitsluiten ook omdat ik al 5 jaar lang opgezette lymfeklieren heb in mijn hals die niet weggaan en ik ben ook snel moe. Wil best geloven dat het allemaal onschuldig is, maar sta er wel steeds vaker bij stil dat ik niet met klachten moet blijven rondlopen, je raakt er een soort van aan gewend. Bij mijn zus zijn ze er veel te laat achtergekomen, namelijk pas in feb 22 en de klachten begonnen al vanaf 2016 en werd geleidelijk aan steeds erger, waardoor ze uiteindelijk een stuk van haar maag heeft moeten laten verwijderen en bij 'toeval' een tumor hebben gevonden van 7cm. Ze hebben nooit wat gezien op echo's of scans en in de biopten wat ze hebben afgenomen tijdens de maagonderzoeken ook niet.
Had gehoopt dat het toch iets van galstenen was, dan was het nu duidelijk en zou ik verder niet veel vragen hebben, maar eigenlijk ben ik voor mijn gevoel nog niet veel wijzer geworden vanwaar de klachten vandaan komen, de huisarts zegt dat het PDS is, maar ik herken dit echt niet in de klachten die ik heb. Mijn PDS kkachten zijn voornamelijk een opgeblazen gevoel en moeilijke ontlasting, maar dat gaat al best wat jaren goed en die klachten heb ik niet als ik een pijnaanval krijg. Is er geen andere manier om te achterhalen waar de klachten vandaan komen? D.m.v. een scan of iets dergelijks? Kan ik dat gewoon aanvragen via de huisarts?
Heb in de tussentijd ook nog bloedonderzoeken gehad en dat was allemaal goed ook de CRP waarden. Urine was ook onderzocht en had een blaasontsteking zonder klachten. Na de kuur mijn urine weer even laten checken voor de zekerheid en dat is allemaal goed. Maar de klachten in mijn rechterzij/buik zijn daarna niet weggegaan, dus het komt niet van de blaasontsteking lijkt mij.
Als ik het verhaal zo lees, snap ik wel dat je wat ongerust bent. Een cyste in de lever is echter een onschuldig verschijnsel. En ook goed te onderscheiden op een echo. Maar dan nog zou ik je willen aanraden om het allemaal met je huisarts te bespreken. Wellicht kan die je voor een scan doorverwijzen voor de geruststelling
Dank je wel, ik ga gewoon even alle punten opschrijven met de klachten die ik heb, want als ik eenmaal bij de huisarts ben dan is het eerst bloedprikken en dan weer verder kijken, waardoor ik een aantal dingen niet bespreekbaar maak of het idee heb niet serieus genomen te worden. Heb ook onverklaarbare blauwe plekken. Ofja onverklaarbaar, er is een keer een klein hondje tegen mijn benen aangesprongen, voelde er haast niks van en dag erna meteen blauwe plekken. Een nacht lekgestoken door een mug en werden ook blauwe plekken. Ik heb het hier in ieder geval even kunnen melden en maakt het hopelijk makkelijker om toch weer een afspraak te maken bij de huisarts.
Hoi, inmiddels weer een jaar verder. En nog steeds klachten gehad in me rechterzij. Vind het lastig om hiermee naar de huisarts te gaan, omdat ze denkt dat het PDS is en ik deze klachten hier echt niet in kan vinden. Sinds vorige week wel echt heel veel last van mijn rechterzij gehad wat nu vooral klachten geeft aan mijn maag en tussen mijn schouderbladen. Als ik denk dat het gaat, komt het ineens weer terug, zelfs tijdems het autorijden moest ik overgeven en kostte me heel veel moeite om het in te houden omdat ik niet zomaar de auto kon stil zetten en niet de auto wilde onderspugen en zo waren er afgelopen week nog veel meer situaties. Ook kreeg ik daardoor eem bloedsmaak in mijn mond. Vanochtend had ik ook zwarte stukken ontlasting en normaal bruingekleurde ontlasting. Denk dat het iets van bloed is, maar misschien heb ik het verkeerd, maar heb het nog nooit gehad. Sinds vorige week slik ik ook diclofenic wegens een onverklaarbare ontsteking aan mijn vingerkootje. Zag dat diclofenac ook bijwerkingen kan geven, maar omdat ik deze klachten al jaren ervaar, weet ik niet of ik het op diclofenac moet gooien of is er toch een onderliggend probleem waarbij diclofenac mijn klachten verergert. Ik kijk in ieder geval hoe mijn ontlasting er morgenochtend uitziet en dan toch maar de huisarts informeren. Mijn zus had maagkanker, 38 jaar, en afgelopen januari overleden. Doordat ze zo jong was en rookte (ik ook) is er nooit echt verder onderzoek gedaan, ja een bacterie of wat dan ook, nooit koorts, in ieder geval niet op de momenten waarop ze onderzocht werd. Ze gingen nooit uit van van het ergste. Op zich logisch want anders heeft de zorg het wel heel druk met dit soort klachten wat nergens op wijst en voor een beperkt aantal toch echt wel zorgwekkend is. Mijn moeder had toen ze een erachter kwamen dat ze een darmperforatie had in het begin ook geen koorts, en uiteindelijk kreeg ze dat wel en is inmiddels ook overleden. Onze normale temperatuur ligt rond de 36 graden. Dus is 37.5 of wat hoger dan verhoging of koorts? Ik wil toch wel meer onderzoek dan een echo naar galstenen, waar toen niks uitkwam. Hoe kan ik ervoor zorgen dat ik toch iets van een scan krijg? Ik vind dat best moeilijk om aan te geven dat ik dat wil. Krijg snel het gevoel dat ik me aanstel of mezelf druk maak om niks. Zit inmiddels ook in rouwtherapie en heb het daar ook aangegeven, zij zien het niet als angst waardoor de klachten komen, aangezien ik er al 2 jaar last van heb en het overlijden van mijn moeder iets meer als een jaar geleden is en mijn zus 8 maanden geleden. Dus de klachten spelen al langer.
De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies
Afgelopen maandag een echo gehad van mijn bovenbuik. Kon helaas niet eerder en de klachten zijn in de tussentijd afgenomen en nu helemaal weg. Wat wel weer terug kan komen uit ervaring. Bloeduitslag was allemaal goed. Tijdens de echo werd er gezegd dat ik een mooie galblaas heb, klachten lijken op galstenen, maar dat is dus niet het geval. Tijdens de echo moest ik op mijn linkerzij liggen, echokop rond mijn maagstreek. Degene die de echo uitvoerde, maakte een opmerking van ja ik zie het en ik zei toen ja is er iets te zien, maar daar werd niet op gereageerd. Op dat moment dacht ik het zal wel niks zijn, zeker nu ik nog geen uitslag heb ontvangen. Maar toch vraag ik me af wat hij dan zag, waar kijken ze naar als je op je linkerzij moet liggen bij een bovenbuikecho. Huisarts belt me zodra de uitslag bekend is en komt daar niks uit dan verwijst hij me door naar een MDL arts.
Niemand zal je kunnen zeggen wat hij/zij heeft gezien tijdens het maken van de echo. En ze kijken naar de bovenbuik. Maag, milt, alvleesklier lever darmen... er is van alles te zien
Gisteren een maag en darmonderzoek gehad. Ik heb dus een maagzweer en ook al meerdere gehad aan de littekens te zien. Dus dat zal de klachten verklaard hebben de afgelopen jaren. Het gaat om de helicobacter pylori. Volgende week krijg ik nog de definitieve uitslag. Maar ben toch wat ongerust omdat het bij mijn zus ook begonnen was met een maagzweer wat waarschinnlijk te laat behandeld was en ze is op 38 jarige leeftijd overleden aan maagkanker. Hopelijk is het bij mij nog wel op tijd. Genoeg vragen voor volgende week in ieder geval. Moest het hier even kwijt.
Inmiddels de definitieve uitslag gekregen. Krijg nu een antibioticakuur voor 14 dagen. 2x daags slik ik 1xOmperazol 40mg, 2x Amoxicicilline 500mg, 1x Claritromycine 500mg. De 2de dag zit er nu op en heb toch al wel wat bijwerkingen, nog 12 dagen te gaan en eind augustus kijken of de Helicobacter bacterie is uitgeschakeld en de klachten wegblijven. I.v.m. mijn zus mag ik altijd een maagonderzoek aanvragen om te laten checken of alles rustig, dus dat is heel fijn.
Ik weet niet of het een stonme vraag is. Als de bacterie weg is ma een antibioticakuur, zie ik het als 2 opties. Ervaringen via internet geven aan dat de bacterie weer terugkomt na ee kuur. Na de eerste test blijkt dat de bacterie weg is, maar als er weer klachten komen is de bacterie weer terug. De MDL arts vertelde dat als het eenmaal weg is het ook niet meer terugkomt. Weet nu niet wat waar is. En moet ik mijn kinderen en man ook laten testen op de bacterie? Ze zeggen dat de bacterie besmettelijk is en moet mijn gezin dan ook behandeld worden met een antibioticakuur, ook al hebben ze geen klachten? Mijn kinderen zijn 4 en 6 en mijn man 38. Voor mij is de kuur nier echt prettig. Heb het idee dat de arts niet heel veel uitspraken kan doen, tenzij er er een bevestiging is. Heb het idee dat ik al langer last heb van maagzweren, al toen ik een jaar of 30 was (7 jaar geleden). Ik had altijd het idee dat ik moest eten als ik een zeurend gevoel had in mijn maagstreek. De huisarts in opleiding keek me toen heel raar aan toen ik dat zei. Maar bij een maagzweer gaat de pijn dus eventjes weg bij eten. Maar door de pijnaanvallen de laatste jaren dachten ze aan galstenen wat hij 2 echos niet het geval was. Hoor het graag en wil graag een eerlijk antwoord op ds risico's die ik heb, aangezien mijn zus is overleden op 38 jarige leeftijd aan maagkanker.
Over eventuele risico's kan niemand je iets zeggen. Je gezinsleden hoeven niet ook behandeld te worden. Testen heeft ook geen zin als er geen klachten zijn.
Als ik zo naar de berichten kijk, heb ik het gevoel dat je vaker last hebt van angsten voor ziekten. Klopt dat?
Nee ik heb over het algemeen niet bepaalde angsten voor een ziekte. Nog nooit gehad. Als ik de bevestiging krijg, net zoals u aangeeft dat mijn gezin geen test hoeft te doen dan ga ik daar ook gewoon van uit en kan ik het achter me laten en ben ik gerustgesteld. Bij aanhoudende klachten ga ik natuurlijk naar de dokter, maar als er geen oorzaak gevonden word en de klachten niet weggaan dan ben ik niet gerustgesteld. En dan blijf ik het uitstellen om naar de huisarts te gaan, want het zal wel goed zijn. Maar nu ik klachten ervaar naar aanleiding van de bacterie die mijn zus ook had en zei er te lang mee gelopen heeft en aangezien haar jonge leeftijd niemand ervan uit is gegaan dat het dus wel kwaadaardig is. Dus ja dan heb ik wel angsten en zodra ik de bevestiging krijg dat alles goed is dan is het ook goed. Maar de bevestiging heb ik nog niet, maar wel veel vragen. In ieder geval gewoon een paar maanden afwachten of de bacterie weg is en dan nog een maagonderzoek aanvragen om te kijken of alles rustig is. MDL arts zei laatst al dat ik er altijd om mag vragen, dus dat stelt me dan ook weer gerust.