Goedenavond,
Graag zou ik een vraag willen stellen over een banale kweek die van urine is gemaakt door het ziekenhuis.
Op de resultaten is te zien dat er bij meerdererm antibioticum een R (resistent) achter staat, mijn vraag is dus, betekent dat, dat ìk resistent ben tegen deze vorm van antibiotica, of dat de bacterie c.q. micro organisme in mijn lijf resistent is tegen (behandeling met) dit antibioticum?
Graag hoor ik van u!
Met vriendelijke groet,
Mike Nobel
Het is voorbehouden aan een arts om onderzoeksresultaten te bespreken en die is op dit forum helaas niet aanwezig.
Bespreek het met je huisarts of behandelend arts.
Enigszins begrijpelijk, overleg met de arts is inmiddels geweest en die vraag is uit de lucht..
Graag had ik nog wel een andere vraag, hopend dat daar min of meer wel antwoord op gegeven kan worden.
De casus is als volgt. Enkele weken geleden ben ik opgenomen voor een totale knie prothese, hierna is het geïnfecteerd geraakt, met meerdere (danwel MRSA of niet) bacteriëen, onder andere Staphylococcus Aureus groep G.
Bij zo goed als alle andere ziekenhuizen word er bij vrijwel iedere gewrichts vervangende operatie, pre ok een behandeling met Bactroban en Hibiscrub voorgeschreven, is dit 'verplicht' of had dit moeten gebeuren, en is de kans aannemelijk dat hiermee dergelijke infecties voorkomen hadden kunnen worden?
Pre OK heb ik eveneens meerdere dagen niet kunnen douchen, vanwege hoge werkdruk bij de verpleging, dit is begrijpelijk van de verpleging zelf, maar aangezien ik o.a. ook last had van diarree en plas-ongelukjes door te laat arriveren van de po stoel, kan ik mij niet voorstellen dat wassen met de hand voldoende is om iemand met een gerust hart de OK op te rijden?
Nu weet ik dat ik in enige mate om een second opinion vraag, en dat er niet overal antwoord op gegeven kan of mag worden, toch hoop ik dat ik min of meer een ja of nee kan krijgen of dit een normale gang van zaken is of niet, dit meer voor mijn eigen gemoedsrust.
Bij voorbaat dank!
Mike
Ook dat zijn vragen die zo niet beantwoord kunnen worden.
Ook mensen, die wel het protocol wat je beschrijft, hebben gevold, lopen soms een bacterie op en anderen, die het niet hebben gedaan of hoefden doen, krijgen geen complicaties.
Dus of dat de oorzaak is geweest bij jou, kan niemand zo zeggen helaas.
Wat het wassen betreft, dat zal afhankelijk zijn hoe er gedoucht of gewassen is.
Zorgvuldig met de hand wassen met een desinfecterende zeep, kan beter werken dan met een losse flodder onder de douche door "rennen".
Dus ook daarvan kun je niet zeggen of dat de oorzaak is.
(Even voor de duidelijkheid, op dit forum krijg je geen reacties van artsen of andere specialisten! Wil je deze vragen beantwoord zien om er iets mee te doen richting het ziekenhuis of om het ziekenhuis aansprakelijk te stellen, hebben de hier gegeven antwoorden geen enkele waarde. Dan zou je ze aan een arts moeten stellen.)
Nee hoor, daar heb ik allemaal geen zin in, ik ga graag gewoon weer gezond naar huis, en (in mijn ogen) draagt de huidige mate van (on)zorgvuldigheid daar niet aan bij, mijn mening daarin wilde ik min of meer bevestigd hebben, om te zien of ik de enige ben die hier zo over denkt, of dat die mening gedeeld word. Meningen van kennissen(zonder medische achtergrond) heb ik in mijn ogen dan niet zo veel aan, daarom mijn vraag hier.
Voor zover mij bekend had de hibiscrub wel gemoeten. In de meeste ziekenhuizen die ik ken is dat standaard. Maar ook hier geldt voor: Het protocol in een bepaald ziekenhuis zou daar vanaf kunnen wijken. De kans op een infectie post OK zou iets hoger kunnen zijn. Maar of jouw infectie daar nou door veroorzaakt is kan ik niet zeggen
Ik denk dat zelfs als je meningen gaat vragen van mensen die in ziekenhuizen werken, de meningen kunnen verschillen.
Wat John ook schrijft, protocollen kunnen per ziekenhuis of kliniek anders zijn.
Daar heb jij achteraf niks meer aan, maar je zult ook nooit weten of je geen infectie had opgelopen als er een ander protocol was gevolgd.
Want ook mensen bij wie dat wel is gedaan, lopen infecties op en bij hen kan ook vaak geen duidelijke oorzaak benoemd worden, buiten brute pech dan.