Hallo allemaal,
Ik heb in 2013 tot 2 x toe last gehad van de bacterie helicobacter, de eerste keer wist ik niet wat het was maar de tweede keer waren de klachten erg herkenbaar. Beide keren een pantopac kuur gehad. Deze kuur maakte me nog zieker dus een extra medicatie gekregen tegen misselijkheid. Na beide kuren hield ik last en volgde er een ontlastingsonderzoek en een endoscopie, geen pretje maar de bacterie was niet meer aanwezig. Daarna maagzuurremmers behouden, ook al was dat niet noodzakelijk. Tussentijds ook gestopt met maagzuurremmers en kreeg weer maagklachten en ben de omeprazol 40 mg blijven gebruiken. In mei 2016 kreeg ik steeds meer klachten en drong er bij de ha op aan om een algeheel bloedonderzoek te doen. Begin juni bleek ik wederom last te hebben van de helicobacter en kreeg weer een dubbele antibiotica met maagzuurremmers. Daarna maagzuurremmers afgebouwd en 4 weken geen medicatir genomen. Klachten namen weer toe en er volgde weer een bloedonderzoek, wederom de helicobacter. Nu heb ik een 2-wekelijkse kuur gekregen en die hakt er behoorlijk in, behoorlijk last van maagklachten en misselijkheid waarschijnlijk door de heftige medicatie. Min of meer gesloopt. Na deze kuur ook weer afbouwen met omeprazol en daarna wederom een bloedonderzoek. Zou hieruit blijken dat de bacterir nog steeds aanwezig is dan volgt er wederom een endoscopie. Ik ben er dus behoorlijk mee aangehaald. Als ik kleine porties eet heb ik minder last, als ik helemaal niet veel eet krijg ik juist meer last. Het maakt niet uit welk voedsel ik tot me neem. De meeste mensen vallen af, ik ben bijgekomen en snap er niets van. Heeft iemand ervaring met herhaaldelijk last hebben vd helicobacter pylori???
Het is een hardnekkige bacterie die van nature in de maag voorkomt.
Maar het lijkt me erg vreemd dat je zo vaak bent herbesmet. Ik vermoed eerder dat ze niet weg is geweest. Ik neem aan dat je een gastroscopie bedoelde. Een maagonderonderzoek.
Een ontlastingsonderzoek heeft in principe geen zin als je maagzuurremmers gebruikt. Tenzij je 14 dagen voor het onxerzoek stopt met de maagzuurremmers.
https://www.darmklachten.nl/aandoeningen/helicobacter-pylori
Stoppen met maagzuurremmer is niet nodig
Aan te raden is ranitidine dit omdat pantoprazol de uitslag van de ontlastingstest kan beinvloeden
beste anoniem
Vorig jaar december kreeg ik ook te horen dat ik helicobactor heb. Het is zo moeilijk te omschrijven wat je nu eigenlijk voeld. Na de kuur kreeg ik gelijk pantoprazol 1x daags dit werkte prima, tot drie weken terug zoveel last ..tis niet echt pijn maar meer te vergelijken alsof je honger hebt knagende maag maar dan geen knorrende maag, want tis alsof hij de lucht vast houdt en ik was veel aan het boeren. Ik kreeg toen 2x daags pantoprazol weer ging dit 2weken goed daarna kwam dat nare gevoel er weer doorheen ..omeprazol gehad maar deed me niks nu weer terug bij pantoprazol 2x daags en weer een test gedaan of ik nog de helico heb.. het is een ramp!
Groetjes
na ongeveer 2 jaar last gehad te hebben ben ik vorig jaar november doorgestuurd naar MDL arts, ik wist dat ik last had van helicobacter maar ben daar niet voor behandeld. Bij MDL arts maagonderzoek en daarna in december pantopac kuur, was niet fijn maar ok te doen. Voelde me na die tijd niet beter, op nieuw getest en niet weg dus weer pantopac ( andere AB ) en iets langere kuur, was zwaar. Voel me nog niet beter en word over 2 weken weer getest, dan weer zo’n kuur??? Maagbeschermers helpen mij niks!
ik heb nu 3 weken geleden de tweede kuur achter de rug. Met metronidazol en amocilline en pantaprozol. Had al twee maanden ervoor vage klachten: rare smaak in mond, veel slijmvorming en soms hele dag door misselijk. Als ik lig heb ik geen last dat is heel raar. Het is nu wel minder maar nog niet weg. Ik moet van de huisarts nog een ontlasting test laten doen over ern paar weken om te zien of de bacterie weg is. Ik kan nergens terug vinden waar deze klachten vandaan komen. Heb t ook niet elke dag en denk soms dat het ook met stress te maken heeft.
Heeft iemand ook last van deze klachten?
Maagzuurremmers hebben niks met Helicobacter pylori te maken.... gewoon vanaf blijven.
Maagzuurremmers hebben mijn hele maag/darm en zelfs waarschijnlijk mijn alvleesklier om zeep geholpen.
De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies
nu na de tweede kuur bleek de bacterie erg te zijn. De huisarts gaf mij maagbeschermers om mijn maagwand rustig te houden. Nu echter nog steeds vage klachten die oo leken te komen als aanvallen en nu weer niet. Heb op advies van de huisarts esomeprazol gekregen en deze werken redelijk maar nog steeds niet klachtenvrij!
@Dean, denk wel omkeerbaar. Maagzuurremmers zorgen voor tekorten aan vitaminen en mineralen, bij langer gebruik ook aan vetzuren en aminozuren. Belangrijk om je lichaam te helpen om weer te herstellen.
@Sylvia, veel mensen hebben juist een tekort aan maagzuur, waardoor een slechtere vertering, waardoor allerlei klachten kunnen ontstaan. Maagzuurremmers remmen je maagzuur nog meer, tasten je darmflora aan en beroven je lichaam van tal van voedingsstoffen, waardoor ze op de kortere of langere termijn nog meer klachten kunnen geven.
Ivm veel klachten aan me darmen bleek t helicobacter te zijn , 1e antibiotica kuur van 7 dgn heeft niet geholpen , 2e kuur gekregen 7 dgn , bacterie zat er nog steeds , 3e kuur gekregen in 2 maanden tijd bacterie nog steeds niet weg. Nu wil de dokter een 4e kuur voorschrijven want de bacterie sxhijnt resistent te zijn tegen velen antibiotica. Zijn er mensen die ook zo vaak een kuur hebben gehad ? Dit kan toch nooit goed zijn voor het lichaam ? Ik wil van de bacterie af maar wil me lichaam ook dd rust geven want de kuren zijn heel zwaar maar de bacterie heb ik helaas nog . Heeft iemand tips hoe ik van deze vervelende bacterie af kan komen ?
Ik lees dat deze bacterie gerelateerd is aan maagzweer of maagkanker. Wanneer je besmet bent met deze bacterie, is het dan aangeraden om onderzoek te doen naar maagzweer/maagkanker?
Nee, in principe niet.
Ook ik heb 5 jaar geleden Helicobacter gehad. Uiteindelijk 4 kuren gehad. Naar elke kuur een ureumtest gehad in het ziekenhuis. Laatste kuur gekregen van de maag lever darmarts. En deze heeft geholpen. Nog wel 3 maanden last gehad. Heb toen ook nog een maagonderzoek gehad op mijn verzoek, om zeker te weten dat er niets anders aan de hand was. Dit was gelukkig niet het geval. Maar maagwand was zo geïrriteerd door de bacterie. Dus dat duurt even voordat het weer geheeld is. Ook rookte ik en dat was ook niet bevordelijk. Dus gestopt en daarna nergens meer last van gehad. Maar er kunnen meerdere kuren nodig zijn voordat het uiteindelijk weg is.
In 2014 speelde bij mij de maagbacterie tegelijk met mijn ontstoken galblaas en galstenen... Na een paar weken na de operatie nog een dubbele antibioticakuur gekregen tegen de bacterie. Daarna ging het een stuk beter. Echter bleven er wel klachten. Ik dacht dat herstel nog was dus ik heb het een jaar aangekeken totdat het wel weer erg vervelend werd. De bacterie zat er nog. Hiervoor een nieuwe kuur gekregen. Aansluitend wilde ik een bloedtest om te kijken of de bacterie verdwenen was maar de arts vertelde mij dat dit geen zin had en daar 3 maanden mee moest wachten. Er zijn namelijk na een kuur altijd nog sporen te vinden in het bloed.
Na drie maanden getest en bleek de bacterie verdwenen. Ik sta dus best wel te kijken van bovenstaande reacties dat men kuur op kuur op kuur krijgt omdat volgens de test de bacterie niet verdwenen is.
Nu na 4 jaar wel weer klachten dus maar even kijken welke kant dit op gaat.