Beste,
Ik heb al een jaar lang last van darmklachten, voornamelijk dunne ontlasting. Alles is in principe onderzocht, van parasieten tot darmonstekingen, maar niks gevonden.
Nu weet ik dat er ook veel bacteriële infecties kunnen zijn die niet gezien kunnen worden / makkelijk gemist worden. Dan kan er natuurlijk geen antibiotica voorgeschreven worden.
Nu is het zo dat ik thuis nog azitromycine heb, een keer gekregen voor een reis. Ik overweeg dit toch te nemen, want het kan volgens mij 2 kanten op:
- Er is een bacteriële infectie en ik ben na een jaar binnen een week beter
- Er is geen bacteriële infectie en in het ergste geval krijg ik diarree als bijwerking, maar dat heb ik toch al. Positieve is dat ik dan weer iets kan afvinken als mogelijke oorzaak.
Ga ik hiermee te kort door de bocht of is het een nog niet zo’n gek idee?
Dat is een heel slecht idee!!
Azitromycine is daar sowieso geen geschikt middel voor als je al een bacteriële infectie in je darmen zou hebben. Bovendien zou een infectie ongeacht de bacterie gezien zijn. Je ontstekingswaarden zouden verhoogd zijn.
Antibiotica tast je darmflora aan, en als er toch een bacterie zou zijn, dan kan die door verkeerd AB gebruik resistent worden. Dan wordt het wel heel moeilijk om er ooit nog vanaf te komen.
Je hebt geen diagnose gekregen voor je klachten? PDS misschien? Het zou niet aan voeding en drinken kunnen liggen ? Vet eten, energie drank?
Bedankt voor het snelle en duidelijke antwoord John.
Ik wist niet dat je door verkeerd gebruik resistent kon worden, dus dat is goede info.
Helaas geen diagnose nee. Wel eerder onstekingswaarden (calprotectine rond 150) en infectie waarde gezien, maar colonoscopie wees niks uit. PDS en voedselinteranties staan volgens HA niet in lijn met continue klachten.
Laatste waar aan gedacht wordt is een overactieve bekkenbodem. Dat gaan ze nu bestrijden met antidepressiva om spanning weg te halen omdat oefeningen niet werkten…Ik dacht bovenstaande als laatste poging voor de antidepressiva maar gezien jouw antwoord wijk ik daar toch vanaf.
Een aambei kan die waarden ook verhogen...