Excuus voor de lange intro maar het is wel nodig
Geachte betreffende,
ik ben een 17 Jarige jongen en ik heb een normaal postuur. Ik heb geen buikje en verder rook ik niet. Ik drink wel soms tijdens het uitgaan maar niet veel. Ik ben tot nu toe alleen maar gezond geweest met uitzondering Hooikoorts (pollen).
Een aantal jaren geleden is een ouder van mij overleden en mijn zus heeft persoonlijke problemen waardoor mijn moeder vaak in de stress zit. Zij is chronisch ziek en heeft neuropati.
Daardoor heeft zij een aantal beperkingen en daardoor sta ik mijn moeder veel te hulp. Als 17 jarige jongen heb ik veel meegemaakt.
Nu is mijn vraag.
Ik heb al een aantal jaren last van maagzuur.
Daarvoor heb ik tabletten. Die slik ik de laatste 1.5 jaar niet meer omdat ik er geen last meer van heb.
Soms een of twee keer in de maand heb ik heftige buikkrampen (ik denk de darmen)
Meestal beginnen de steken lichtjes.
Ik wacht het dan af en het wordt alsmaar erger.
(Natuurlijk neem ik een maagpil (soms een zware van mijn moeder) en soms een zetpil.
Op een gegevende moment begin ik krom te staan en gaan zelfs de steken door tot mijn anus.
Echt tot het uiterste van mijn anus en is naar het toilet gaan onmogelijk. Al lijkt het soms dat ik verstopt zit. Ik heb wel een normale stoelgang.
Het belangrijkste vind ik de steken van mijn (darm) tot het uitsterste van mijn anus.
Ook heb ik koemelkalergie. Ik drink wel soja melk of yogi drink omdat dat wel mag. Ik eet soms wat chocola maar dan wel beperkt.
Ik hoop op een spoedig antwoord.
Bedankt.
Ik vind je vraag te ingewikkeld om een goede reactie te geven. Ik kan mij voorstellen dat je het niet gemakkelijk hebt thuis, en dat je misschien te vaak pas op de tweede plaats komt want je moeder en je zus hebben zorgen genoeg en zullen wellicht veel om steun vragen. Niet gemakkleijk voor een jongen van 17. is dokter worden niet iets voor je, of verpleegkundige? Het is een prachtig vak en ik denk dat je het hart op de goede plaats hebt. een ding waar zorgverleners vaak niet zo goed in zijn is voor zichzelf zorgen en dat zal ik je proberen te adviseren.
Maagzuur op jouw leeftijd komt meestal als gevolg van een niet helemaal goed sluitend maagklepje, maar de spanning thuis is geen goede bijdrage. Die extra spanning op je buik kan het maagzuur extra omhoog stuwen.
Koemelkallergie kan flinke obstipatie geven. Hierdoor verstopt de dooloop van de mond naar de anus, met alle gevolgen van dien. Ik neem aan dat je al een aangepast dieet hebt en dat goed volgt.
Ik maak mij zorgen over de steken die je hebt. Mijn vraag zou zijn of je ontlasting regelmatig en breeig is, of dat je al lang niet hebt gepoept of steeds een beetje en harde keutels.
Het is verstandig even naar de huisarts te gaan. Misschien kan hij iets laxerends geven en lucht dat een beetje op. Dat is wat ik denk maar ik ben natuurlijk niet zeker, en de huisarts kan stapsgewijs je nare pijn proberen te verhelpen.
Thuis zal de situatie op korte termijn niet echt veranderen, wel kun je zelf snel veranderen door beter op jezelf te passen en meer aan jezelf te denken. ga meer je eigen weg want als je ziek wordt van het zorgen, zorg je teveel.
Dat was het man, sterkte en succes.
Bedankt Linde voor uw aandacht.
Het gaat voornamelijk om de steken rond/in de darmen die zelfs tot mijn anus gaan.
Vroeger had ik normale lange ontlasting en tegenwoordig zijn het alleen maar grote "keutels"
Ook voelt het alsof er ontzettend veel uit kan komen maar zijn het gewoon grote keutels.
Ik had een keer
(toen had ik dus weer steken)
(moeders zegt dat het misschien spastische darm kan zijn door stress)
harde ontlasting met donkerroodslijm/bloed bij de ontlasting.
Het was niet veel en het leek niet op dun/waterig bloed
Zijn dit symptomen van een darmontsteking of darmkanker?
Daarnaast ben ik het laatste jaar ook snel moe.
Komt misschien ook doordat ik te laat naar bed ga.
Wel heb ik een goede conditie en ik eet redelijk vaak fruit, veel flees en veel groente.
We hebben geen frituurpan thuis.
alvast bedankt.
Er zijn verschillende redenen om naar de huisarts te gaan, als het gaat om darmkanker. Veel mensen zijn terughoudend als het gaat om doktersbezoek. Dit kan verschillende redenen hebben. Sommige mensen zijn ongerust over wat de dokter zal zeggen. Anderen denken of hopen dat de klachten vanzelf wel over zullen gaan. Veel mensen zijn ook angstig voor een verwijzing naar het ziekenhuis en een darmonderzoek. Dit is allemaal begrijpelijk, maar meestal niet verstandig. Stel een bezoek aan de huisarts niet te lang uit.
Wanneer is het verstandig om sowieso naar de huisarts te gaan?
Als u erg ongerust bent. Samen met de huisarts kunt u bespreken of uw ongerustheid terecht is. De huisarts is er ook om u gerust te stellen.
Als u last heeft van één of meerdere klachten die kunnen wijzen op dikkedarmkanker. Iedereen heeft wel eens last van darmklachten of problemen met de stoelgang. Als deze klachten regelmatig terugkomen, is het verstandig om naar de huisarts te gaan. Ook als u ouder bent dan 50 jaar en u heeft voor het eerst darmklachten, is het verstandig naar de huisarts te gaan. Lees meer over de klachten die op darmkanker kunnen wijzen.
Als meerdere mensen in uw familie darmkanker hebben of hebben gehad is er een kans dat darmkanker erfelijk is. Deze kans is ook aanwezig als één familielid op (zeer) jonge leeftijd darmkanker krijgt. Als u ongerust bent of darmkanker in uw familie erfelijk is, kunt u dit met uw huisarts bespreken. Meer informatie vindt u ook onder erfelijkheid.
Ik vind het een beetje ver gaan om over darmkanker te beginnen gezien de jonge leeftijd. Darmkanker komt veel voor bij ouderen. Gezien de klachten kan het ook gaan om een spastische darm. Daar kun je ook veel last van hebben. Wil je het zeker weten ga dan naar je huisarts.Waarschijnlijk is het iets onschuldigs.
Ik heb het idee dat er wat zwaars op de maag licht, en dat dat eruit moet. Dat zal kunnen opluchten. Praat over je problemen.
klinkt als een spastische darm .
heel vervelend maar niet schadelijk voor je lichaam.
Hee bedankt voor uw reactie.
Ik heb van mijn moeder een middel gekregen waardoor ik beter naar het toilet kan.
Soort van laxeermiddel maar dan normaal en sindsdien heb ik weer normale ontlasting.
Bedankt.
groeten,
ISs
De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies
Zorg je veel voor een gezond dieet?! Eet je voldoende vezels? Vezels zijn goed voor de werking van de darmen.
De term ‘voedingsvezel’ verwijst naar een groep heel verschillende stoffen, vooral koolhydraten: van pectine tot psyllium en van inuline tot cellulose en gom. Deze stoffen hebben één ding hetzelfde: het zijn stoffen uit planten die voor mensen niet te verteren zijn. Dat betekent dat ze niet worden opgenomen in de dunne darm. Ze komen dus in z'n geheel aan in de dikke darm.
Voedingsvezels geven geen voedingsstoffen aan het lichaam. Wel zijn ze belangrijk voor een goede darmwerking. Een tekort aan voedingsvezels veroorzaakt darmproblemen, zoals een te trage stoelgang, obstipatie en aambeien of divertikels uitstulpingen van de dikkedarmwand). Vezelrijk eten is ook belangrijk om overgewicht te voorkomen. Want hoewel voedingsvezels nauwelijks calorieën leveren, geven ze wel een verzadigd gevoel. Verder hebben sommige vezels een gunstig effect op de bloeddruk en het cholesterolgehalte. Daarmee verkleinen ze het risico op hart- en vaatziekten en mogelijk ook diabetes type 2. Misschien verkleinen voedingsvezels ook het risico op dikkedarmkanker. Dit is nog niet zeker.
Belangrijke bronnen van voedingsvezels in Nederland zijn (volkoren)brood, aardappelen en groente en fruit. Als richtlijn geldt voor volwassenen zo’n 30-40 gram voedingsvezels per dag. Daarbij heeft het de voorkeur voedingsvezels via het eten binnen te krijgen. Het is aan te raden voorzichtig te zijn met voedingsvezelpreparaten: gebruik deze alleen in overleg met arts of diëtist.
Of u voldoende vezels binnenkrijgt, kunt u nagaan met de test: Eet jij gezond?
Hai 17 jarige jongen.
heb je onlangs nog vooruitgang geboekt mbt je klachten en m.n. die steken tot het uiterste van je anus.
ik heb er ook last van en weet absoluut niet wat of hoe het komt, de huisarts weet het ook nooit.
nu ga ik mijn darmen laten spoelen en wil ik mijn lever schoonmk. Misschien dat dat helpt.
gr
DAme
Beste Dame,
deze week heb ik griep gehad.
Mijn koorts liep van 38 tot zelfs 40.5 graden.
Hoogstwaarschijnlijk heeft het met de griep te maken die rond gaat op dit moment.
Dit was de aanleiding om de huisarts er bij te roepen omdat ik lichte steken rechtsonder in de buik had.
Na het onderzoeken van de buik bleek er gelukkigs niets aan de hand te zijn.
Oorzaak: Spastische darm.
Oorzaak steken in de buikstreek:
waarschijnlijk gewoon verstopping.
Hulpmiddel: Molficon (Brengt het hele darmproces weer in beweging)
Dit jaar heb ik veel meegemaakt evenals mijn jeugd hoewel ik nog 17 ben.
Als je wil, dame, maak ik graag tijd voor je vrij om over jou klachten te praten.
Je kan contact opnemen via [email protected]
Passen jullie wel op met wie jullie contact opnemen! Is het misschien veiliger openbaar met elkaar contact te hebben? Ik weet niet wat anderen hiervan vinden, maar de uiteindelijke verantwoordelijkheid ligt bij jullie. Pas in ieder geval op. Dat wilde ik even zeggen.
Hallo José,
het gaat hier om medischezaken.
Geen dating dus ik persoonlijk hou het bij het internet.
Mijn lichamelijke klachten zijn bekent en worden opgelost.
Bedankt voor jullie inzet.
Ik verzoek een admin om deze topic te sluiten.