M'n zoontje (1 1/2 jaar) heeft nu al meer dan 3 weken last van zware hoestbuien die vrijwel altijd 's nachts plaats vinden. Opmerkelijk is dat de hoestbuien vaak beginnen nadat hij 3 tot 4 uur in bed gelegen heeft, vrijwel altijd tussen 23:00 en 24:00.
Ik ben hiervoor al 2x bij m'n huisarts geweest en deze weet het ook niet goed, hij vermoed pseudo kroep of astma. Hiervoor heeft me zoontje in eerste instantie Ventolin gekregen en later nog eens Flixotide. Wat ik van Ventolin begrepen heb is dat het voornamelijk gebruikt wordt bij benauwdheid. Gezien m'n zoontje niet benauwd is tijdens de hoestbuien begin ik me at te vragen of het gebruik van Ventolin wel zin heeft.
Tijdens de hoestbuien merk ik dat hij erg last heeft van snot, ik krijg de indruk dat het snot het oorzaak van het hoesten is. Tijdens de hoestbuien heb ik van alles al geprobeerd, stomen in de badkamer, ventolin, recht op zitten, hoestdrank, neusdruppels, drinken, alles zonder resultaat.
Ik ben benieuwd of er mensen zijn met dezelfde ervaringen en hoop dat iemand me kan vertellen wat ik het beste tijdens de hoestbuien kan doen. Of nog beter hoe kan ik de hoestbuien verkomen?
dat is een moeilijke casus. Er zijn natuurlijk allerlei middeltjes, ook huis en tuin middeltjes maar
misschien zou je dit probleem op een andere manier moeten verhelpen als de dokter niets kan doen. Een goede homeophaat misschien? Brenda
Probeer eens tussikind van Vsm dat heeft ons zoontje ontzettend geholpen. Het is speciaal tegen hoestbuien. Het is ook homeopatisch dus kan het geen kwaad. Het is werkelijk goed spul wij waren er erg mee geholpen.
Het hoofdeind van zijn bedje hoger zetten helpt hem ook vrijer te ademen.
Succes en ook sterkte ermee.
Groetjes.
Hallo,
Onze dochter (intussen 6 jaar) heeft vroeger ook heel veel gehoest. Radeloos werden we ervan. Ze heeft ook flixotide gebruikt, we hadden het idee dat dat wel hielp, maar het duurt enkele dagen voordat het effect merkbaar is. Het is meer een middel om preventief te gebruiken. Ventolin helpt inderdaad niet als er geen sprake is van benauwdheid.
Daro heeft tabletjes die hoestprikkelremmend werken, daar slapen ze echt een aantal uren goed op. Er bestaan ook zetpillen tegen hoesten (balsoclase) allemaal verkrijgbaar bij de drogist. Via de huisarts hebben we ook wel eens een combinatie van tijmsiroop en een slaapdrankje gegeven, geen idee meer hoe dat heette. Misschien kun je hier eens naar vragen, want dat werkte ook goed toen mijn dochter nog klein was.
Tussikind van vsm is ook prima, mag je ieder uur gebruiken, maar hielp bij mijn dochter niet afdoende.
Veel succes ermee en hopelijk heb ik je wat verder geholpen.
mijn dochter is nu al bijna 4 jaar en wij lopen al bijna 4jaar bij de kinderarts de hoestbuien zijn niet altijd even erg maar soms heel hevtig ze heeft de hevtige hoestbuien 0m de 2 mnd ook gebruiken wij ventolin en flixotide ook is wij beginnen hier wel erg moedeloos van te worden als u een oplossing heeft mbt een huismiddel zou ik graag horen mvg michelmajoor
Mijn kindje is zowat geboren met een neusverkoudheid. Hij heeft nog steeds geregeld veel last van snottepieten. In het begin maakte ik me zorgen, maar geen enkele dokter wil iets voorschrijven dat werkt, want hij is te klein en ze vinden het eigenlijk geen probleem.
Ik ben daar wel blij om, maar dat kind ziet er wel vanaf. Snachts ook die hoest en dat komt echt wel van de slijmen die overdag in zijn neus zitten.
Ik heb onder zijn matras een extra deken gelegd, zodat hij met zijn hoofd hoger ligt en een luchtbevochtiger doet geregeld zijn werk. Dat helpt, maar miniem. Verder maken dat hij altijd kousen aan heeft en genoeg beschermd is tegen de wind. Ook de tocht binnen mag je zeker niet onderschatten voor zo'n kleine baby's/kindjes.
Verder probeer ik zijn kamertje zo stofvrij mogelijk te houden en overdag te verluchten.
Het feit dat ze hoesten is eigenlijk een goeie zaak, want dat wilt zeggen dat ze sterke longetjes hebben (zelfs al is er mogelijks astma in het spel!!) Om astma (of iets anders) uit te sluiten of onder controle te houden moet je voor alle zekerheid naar de dokter.
De dokters zeggen,en ik geloof dat zeker, dat die hoest en snottepieten zullen verdwijnen met ouder worden.
Hoesten van slijmen wijst erop dat er weerstand is en dus worden het flinke jongens en meisjes!
Iedereen heeft wel iets en als het maar bij wat slijmen en straffe hoesten blijft dan mogen we niet kagen. Als moeder wil je uiteraard het beste voor je kind. Het zou maar erg zijn als het niet zo was! Je steeds goed laten informeren is dus het beste dat je kan doen.
Chantal
hallo
ik lees dit omdat ik opzoek was naar een naam voor wat mijn zoontje heeft.
het is als of je mijn verhaal vertel het begint als die een paar uurtjes op bed leg .
en heb ook al alles geprobeerd,
niets help zelf zijn amandelen zijn geknipt en iedre keer antibiotica voor zijn onstoken keel.
hij heeft zelfs een keer gespuugt in bed van het velen hoesten , ik heb het idee dat er snot in zijn keel sijpelt en dat dat de reden is van zijn hoesten.
maar vast zit het niet en hij heeft het dus ook niet benauwd.
nu heb ik bij de etos zet pillen gehaald tegen kriebel hoest die werken wel heel goed hij stopt er eigenlijk direct van met hoesten.
dan spuit ik zijn neusje schoon met daro en dan nog is een beetje luuf op zijn borst.
dan slaap die wel lekker.
maar ja het geval is dat die morgen weer hoest.
en dus is het niet iets waar het door over gaat wat ik nu aan het doen ben is het behelpen zeg maar.
wat is het nou en waar door komt het!
De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies
Mijn zoontje heeft regelmatig last van hoesten. En vooral ook 's nachts. Meestal vanaf zo'n 2 uur nadat hij is gaan slapen. Dan begint het hoesten en dan een flink aantal keren achter elkaar. Soms met tussenposes varierend van een paar minuten tot een paar uur. Het laatste gedeelte van de nacht tot het begin van de ochtend is het dan meestal rustiger, maar niet over.
We zijn al twee keer bij de huisarts geweest. En die zegt dat het komt door het feit dan 's nachts als hij ligt z'n maaginhoud een beetje 'naar boven' komt en dat dat z'n hoesten veroorzaakt.
Hij zei dat het een kwestie van geduld is en dat het vanzelf weer over gaat.
Hoeveel geduld moet je dan hebben vraag ik me af?
Mijn zoon is nu 15 maanden en heeft al een half jaar last van dat hoesten. Het stoort hem flink in z'n slaap. En ook papa en mama en hebben zeer rusteloze nachten.
Iemand een oplossing?
Wie herkent dit verhaal?
Lees op de website van Ouders.nl de antwoorden van de kinderartsen op de volgende vragen:
Wat is het beleid bij een hoestende en rochelende baby? (0-7 mnd)
http://www.ouders.nl/kindarts/ka1278.htm
Kan reflux de oorzaak zijn dat baby zich regelmatig verslikt? (2 mnd)
http://www.ouders.nl/kindarts/ka0707.htm
Wat is een happy wheezer? En wat kun je doen tegen dat hoesten? (5 mnd)
http://www.ouders.nl/kindarts/ka1370.htm
Weken achtereen hoesten door de crèche?
http://www.ouders.nl/kindarts/ka1061.htm
Hoi, mijn zoontje van bijna 2 heeft precies hetzelfde. De arts weet ook nog niet zo goed of hij ventolin moet gaan geven, we kijken het nog even aan. Het helpt redelijk om het bedje schuin te zetten. Neusspray voor het slapen gaan helpt ook iets. Verder ben ik ook een beetje ten einde raad. Hij moet zijn weerstand gaan opbouwen.
Voor een ouder is een ziek kind erg lastig om machteloos onder ogen te zien dat het zich niet lekker voelt. Maar zoals u zelf al zegt is het belangrijk dat een kind deze infecties doormaakt om een gezond immuunsysteem te ontwikkelen. Deze kinderziektes kun je dus als zinvol beschouwen. Leuk is anders inderdaad. Zolang je als ouder goed op alarmsignalen blijft letten, is er medisch niets ernstigs aan de hand. Mocht je twijfelen, schroom dan niet weer contact op te nemen met de huisarts die je kan begeleiden bij een gezonde ontwikkeling van jouw kind en kan helpen als het echt nodig is. De verantwoordelijkheid ligt bij u als ouder dus zorg dat u goed geïnformeerd bent waar u precies op moet letten om in geval van zorgelijke medische bijzonderheden de huisarts te consulteren.
Lees ook de patientenfolder van het Nederlands Huisartsen Genootschap over Aandachtspunten bij het zieke kind:
http://nhg.artsennet.nl/kenniscentrum/k_voorlichting/NHGPatientenbrieven/NHGPatientenbrief/PBA3b.htm
Ons dochtertje (16 mnd) heeft precies hetzelfde. Rond 23.00 uur begint het hoesten. We hebben van alles geprobeerd Tussikind, bisolvon etc. Wat bij ons goed helpt is 's nachts het raam goed open te zetten (ook al is het koud) en dan heeft ze nergens last van. Succes...
Hallo,
Ik herken alles van jou verhaal!! Onze dochter begon ook met 1.5 jaar te hoesten en vooral 'snachts, verschillende keren bij de huisarts geweest en er ook van alles voor gekregen, totdat ze een keer bloed mspuugde en bij de dokterspost terecht kwamen en uiteindelijk naar de kinderarts doorverwezen(ook een paar keer terug geweest) en uiteindelijk doorverwezen naar de kno arts en daat constateerde ze neus en keel amandelen eruit(had ik dat maar eerder laten doen!!!) van het hoesten af.