Hoi,
Ik heb voor de gein bij iemand die zo'n setje had mijn bloedsuiker getest.
Nergens last van maar,ach waarom niet.
Ik heb hem getest 2 uur na het eten,hij was 4,4.
Is dit te laag?
Ik heb gehoord dat ie eigenlijk tussen de 5 en 8 moet zitten.
Ik heb geen flauw idee of ik hiermee naar een dokter moet of niet!
Ben niet zo'n dokterloper dus vandaar dat ik het eerst even hier wil vragen.
Graag een reaktie,bedankt.
Diabetes mellitus gaat gepaard met een te hoog glucosegehalte in het bloed. Om de diagnose diabetes te kunnen stellen, gaat de huisarts na hoeveel glucose er in het bloed zit. De hoeveelheid glucose in het bloed wordt vastgesteld na het drinken van suikerwater (belastingtest of orale glucosetolerantietest) of op de nuchtere maag (nuchtere glucosebepaling). Wanneer de waarde van de belastingtest sterk verhoogd is of wanneer de nuchtere glucosewaarde sterk verhoogd is, spreekt men van diabetes.
nuchtere glucosewaarde (mmol/l) in bloedplasma 7,0 diabetes.
glucosewaarden 2 uur na drinken van suikerwater = 11,1 is diabetes
Ziet er allemaal goed uit dus!
Bedankt Marc voor je reaktie.
Alles in orde dus.Gelukkig maar.
De bloedglucosespiegel (glycemie, suikerspiegel) is een maat voor de hoeveelheid glucose die opgelost is in het bloed en wordt uitgedrukt in millimol per liter (mmol/l). Een normale nuchtere waarde ligt tussen de 4 en de 6,4 mmol/l. Indien de 'nuchtere' waarden bij een onbehandeld persoon boven de 6,9 mmol/l en 'niet-nuchter' boven de 11,0 mmol/l liggen, spreekt men van diabetes mellitus (suikerziekte). In het grijze gebied tussen deze grenswaarden spreken sommigen wel, anderen niet van diabetes. Landelijk en internationaal worden over deze waarden periodiek afspraken gemaakt of ze worden herzien door medici op grond van onderzoeksresultaten.
De bloedglucosespiegel varieert over de dag. Vlak voor het eten zal deze wat lager zijn dan zo'n anderhalf uur na de maaltijd. Dit komt doordat er glucose uit het voedsel in het bloed komt. Alle cellen in het menselijk lichaam gebruiken glucose als energiebron.
Het hormoon insuline, geproduceerd door de eilandjes van Langerhans in de alvleesklier, stimuleert de opname van glucose in de cellen zodat de bloedglucosespiegel niet te hoog wordt. Verder zorgt insuline ervoor dat glucose dat teveel is in het bloed, in lever- en spiercellen omgezet wordt in glycogeen, zodat de bloedglucosespiegel zo weinig mogelijk schommelt. Het glycogeen wordt opgeslagen in die cellen, zodat het weer omgezet kan worden in glucose wanneer er een tekort is aan glucose in het bloed (glycogenolyse). Dat gebeurt onder andere onder invloed van de hormonen glucagon (ook geproduceerd door de eilandjes van Langerhans) en adrenaline. Ook kan het lichaam indien er te weinig glucose is, glucose maken via de gluconeogenese.
Bij mensen met diabetes mellitus ("suikerziekte") is dit regelend mechanisme niet helemaal in orde: er wordt te weinig insuline aangemaakt in de alvleesklier, of de insulinereceptor is ongevoelig voor het insuline. Mensen met diabetes kunnen last krijgen van hypoglykemie (te lage bloedglucosespiegel), hetgeen verholpen kan worden door koolhydraten te eten, of van een hyperglykemie (te hoge bloedglucosespiegel), in welk geval koolhydraten vermeden dienen te worden. De correcte balans vinden tussen deze uitersten, bijvoorbeeld bij zware inspanningen of sport, is soms moeilijk. Hypoglycemie is gevaarlijk omdat de hersenen genoeg glucose nodig hebben om te functioneren. Hyperglycemie veroorzaakt op lange termijn allerlei problemen, vooral in het vaatstelsel. Deze treden dan ook meestal op bij diabetes mellituspatiënten.
Bij diabetes mellituspatiënten wordt regelmatig HbA1c (versuikerd hemoglobine) in het bloed gemeten om de glucosespiegel in het bloed over langere tijd te volgen.
Behalve in mmol/l wordt de bloedglucosespiegel ook wel in gram/liter (o.a. Frankrijk) of in milligram/deciliter (o.a. Duitsland,België) uitgedrukt.
1 mmol/l = 18 mg/dl = 0,18 g/l
Meer vragen over laag bloedsuiker, hypoglycaemie
http://www.dokter.nl/search_gcse/?q=FORID%3A11&cx=partner-pub-8575168267605921%3Aeak94u-kmbq&ie=UTF-8&q=laag+bloed+suiker&sa=Zoeken#1565
bij mij is die ook 4.4,2u na het eten,maar als je dan later test,ongeveer 4u na het eten,dan staat deze maar op 3 ofzo,dit noemt reactieve hypoglykemie,is geen diabetes maar iets anders.
lees het even op internet,moet opgevolgd worden anders kan het gevaarlijk zijn,ik zeg niet dat je het hebt he,ik weet de waarde niet als je nadien zou testen,maar zoek het even op.deze patienten krijgen ongeveer 4u na maaltijd een teveel aan insuline en dan gaat de glucose heeeeeel laag!
dus zoek even op:REACTIEVE HYPOGLYKEMIE
groetjes
krisje
Vanaf 6 april 2010 verandert de eenheid van de HbA1c-waarde van percentage naar mmol/mol. Hierdoor veranderen ook de getallen. Op de website http://www.nieuwediabeteswaarde.nl van de Nederlandse Diabetes Federatie (NDF) vindt u alle informatie over de nieuwe eenheid.
De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies
Lees ook:
Lage bloedsuiker spiegel, vermoeid en bleek
http://www.dokter.nl/forum/Diabetes/183931-Lage-bloedsuiker-spiegel-vermoeid-en-bleek.html
5.0 niet te laag in de avonduren?
http://www.dokter.nl/forum/Diabetes/173641-5.0-niet-te-laag-in-de-avonduren.html
Suikergehalte in bloed
http://www.dokter.nl/forum/Diabetes/173507-SUIKER-GEHALTE-IN-BLOED.html
Hypoglycemie
http://www.dokter.nl/forum/Diabetes/173178-hypoglycemie.html
Ik maak me zorgen. Kan iemand mij helpen?
http://www.dokter.nl/forum/Diabetes/173361-ik-maak-me-zorgen.-Kan-iemand-me-misschien-helpen-hiermee.html
Leg uit, diabetes
http://www.dokter.nl/forum/Diabetes/173650-leg-uit.html
Hoe krijg je suikerziekte?
http://www.dokter.nl/forum/Diabetes/173170-hoe-krijg-je-suikerziekte.html
Duizelig?
http://www.dokter.nl/forum/Hoofd-hals-schouders/24825-duizelig.html
mijn bloedsuiker is elke keer tussen de 2.1 en 2.8
is dit egt te laag ??
Ja dat is echt heel laag, beter mee naar de huisarts gaan!
vanmiddag rond 12 uur was mijn suiker 4,7. Is dat goed of te laag?
Ik had toen al een boterham op
doe ook op me werk 3 klontjes suiker in mijn koffie?
Dat was aan de lage kant. Waarschijnlijk heb je te weinig gegeten
@Inkie, snelle suikers en vooral geraffineerde suikers kunnen zorgen voor schommelingen in je bloedsuikerspiegel. het beste is om te zorgen voor complexe koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment. Beter dus bijv een omeletje, maaltijdsoep, maaltijdsalade met een beetje brood dan brood met een dun plakje beleg.