ik moet zeer veel plassen en na het plassen heb ik het gevoel dat niet alles uitgeplast is terwijl ik er niets meer uitkrijg.
weet iemand wat ik heb..
Veel plassen doet mij denken aan diabetes, maar daarbij heb je ook vaak dorst. Niet volledig uitplassen doet mij denken aan een vergroting van de prostaat (ben je man?). Maar veel plassen en niet volledige lediging (in ieder geval een gevoel van) lijkt het meest op een urineweginfectie, een blaasontsteking dus.
ik ben 14 jaar en een man.
ik heb niet vaak dorst en ik heb er nog nooit eerder last van gehad.
ga even met een potje ochtendurine(potje eerst goed reinigen) naar de huisarts, misschien heb je toch een blaasontsteking.
Brenda
Polyurie is de medische term voor veel plassen. Het gaat normaal gesproken gepaard met polydipsie (erge dorst).
Polyurie kan een symptoom zijn van diabetes insipidus, nieraandoeningen, nervositeit, diabetes mellitus, en als bijwerking van bepaalde medicijnen.
Heb je last van vermoeidheid? heb je vaak dorst?
Ben je afgevallen de laatste tijd? Voel je je vaak misselijk en beroerd? Heb je vaak honger?
En zie je alles wazig? Dan zou je namelijk diabetes kunnen hebben.
het is verstandig even naar de huisarts te gaan met je klacht.
daar heb ik allemaal GEEEN last van.
ik moet enkel heel veel plassen en na het plassen heb ik het gevoel dat niet alles uitgeplast is maar als ik dan probeer krijg ik er niets meer uit.
het doet ook geen pijn ofzo om te plassen..
Dan is het meest voor de hand liggende een urineweginfectie. Even naar de huisarts met een ochtendplasje.
De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies
Wanneer u met de genoemde klachten naar de huisarts gaat, moet u urine meenemen. Voor het opvangen van urine zijn geen speciale maatregelen nodig. Gebruik bij voorkeur de ochtendurine. Vang de urine op in een schoon potje en sluit dit goed af.
http://nhg.artsennet.nl/uri/?uri=AMGATE_6059_104_TICH_R1699131022011097
de dokter heeft mn urine gecontroleerd en een heel klein beetje bloed gevonden.
hij zegt dat ik geen blaasontsteking heb maar misschien wel een niersteentje...
is dit erg?
als het een niersteentje is moet je hem vanzelf uitplassen. Wat vaak gezegd wordt bij nierstenen is heel veel drinken en het drinken van bier.
Ik heb het zelf ook gehad maar dat ging gepaard met ontzettend veel pijn. (zgn. kolieken) Hierbij ben ik toen onwel geworden. Mijn man heeft toen 112 gebeld. Het bleek dat ik er "doods"uitzag.
Om hem op te vangen moet je je urine zeven. Dan zul je hem wellicht opvangen.
Erg is het niet, maar wel heel erg vervelend.
Een klein niersteentje kan het gemakkelijkst uitgeplast worden. Hietoe is het belangrijk dat u per dag zo`n 3 liter drinkt. Het is prettig om bij eventuele pijnklchten medicatie bij de hand te hebben. Uw huisarts kan u deze voorschrijven.
Er wordt gezegd dat bewegen het uitstoten van de steen bevordert, het tegendeel is nimmer bewezen, dus wandelen en springen kan allemaal bijdragen.
Tenslotte is het verstandig de steen proberen op te vangen, er kan dan bekeken worden wat de samenstelling is en hoe het in het vervolg mogelijk voorkomen kan worden.
vermoeid en op de dag drink ik vier koppen koffie en als ik naar bed ga kan ik zo twee liter sap drinken
Vermoeidheid, veel plassen (polyurie) en veel drinken (polydipsie) wijst in de richting van diabetes.
Ik raad je aan je klachten met de huisarts te bespreken. Er zal bloedonderzoek volgen om de diagnose diabetes uit te sluiten.
Bij diabetes kan het lichaam de bloedsuiker niet meer zelf in evenwicht houden. Normaal regelt het lichaam de bloedsuikerspiegel heel nauwkeurig, met het hormoon insuline. Mensen met diabetes maken zelf geen insuline meer, of hun lichaam reageert niet meer op de insuline. Dat hangt af van de soort diabetes (http://www.diabetesfonds.nl/Soortendiabetes/) die iemand heeft.
Als insuline zijn werk niet kan doen, loopt de bloedsuiker veel te hoog op. Als er lange tijd te veel suiker in het bloed zit, is dat erg schadelijk voor alle delen van het lichaam. Daarom is het belangrijk om diabetes zo snel mogelijk te behandelen.