Hoi
Afgelopen dinsdag ben ik bijna flauwgevallen, Ik was aan het werk en ineens ging mijn hart tekeer en werd helemaal zwart voor mijn ogen. Dus snel gaan zitten. Later hoorde ik van een collega met wie ik samen werkte die dag dat ik helemaal neit aanspreekbaar was en dat hij zich ook afvroeg of ik hem wel hoorde.
Ik was dus behoorlijk ver weg, ik heb hier wel vaker last van maar niet zo erg als deze keer.
Het is nu dan al een paar dagen geleden en ben nu nog heel erg moe ervan, ook ben ik elke dag misselijk en ben vaak benauwd op de borst.
Ik zou wel graag willen weten wat het is, ik loop er nu al jaren mee en de artsen kunnen niks vinden of nemen me niet serieus. Ik loop nu bij een spver en die zegt dat het niet psychisch is. Volgende week moet ik daar weer heen voor de 2e keer.
Ik weet het echt niet meer.
Ik ben nog maar 22 jaar. Veelste jong toch voor zulke klachten?
Als iemand iets weet dan hoor ik het heeel graag.
Alvast bedankt!
Met vriendelijke groet, Eva
Flauwvallen, in medische termen een 'syncope', ontstaat door een plotse bloeddrukval. Hierdoor bereikt het bloed - volgens de wetten van de zwaartekracht - niet langer het hoogste gedeelte van het lichaam, dus de hersenen. Dit resulteert in het verlies van bewustzijn en flauwvallen.
Op de eerste plaats speelt erfelijkheid een rol. Meestal is het zo dat ouders of andere familieleden ook wel eens last hadden van dit fenomeen.
Leeftijd speelt een rol, omdat het in eerste instantie voorkomt bij kinderen en jonge mensen. Het neemt steeds af, of verdwijnt volledig wanneer men ouder wordt. Emotionele toestanden die als overweldigend ervaren worden, kunnen een flauwte veroorzaken. Bijv. schokkende ervaringen, het ruiken van de geur bij het betreden van een ziekenhuis, hevige pijn, enz... Soms komt het ook wel eens voor wanneer iemand langdurig in een bepaalde gedwongen houding moet rechtstaan. Bijv. soldaten op wacht, of vroeger bij de kleermaker of in de kerk,...
Bevorderende factoren zijn: aanleg, gebrek aan slaap en rust, stress, gebrekkige fysieke conditie, te weinig zoutgebruik, slechte luchtcirculatie, zuurstofgebrek en drukte, overslaan van het ontbijt, waardoor een relatief bloedsuikertekort ontstaat, alcoholgebruik de avond tevoren, waardoor een relatief zouttekort ontstaat wegens meer zoutverlies dan zoutinname, overdreven gebruik van sommige producten, zoals koffie, cola, nicotine en stimulerende middelen
Bedankt voor je reactie,
Maar ik zit er nu al ongeveer 4 jaar mee, das toch niet normaal?
Ik leef verder gezond, eet gezond,sport 2x in de week, rook niet, drink niet. Drink niet veel koffie.
Ik weet het niet meer!
[i]Ik loop nu bij een spver en die zegt dat het niet psychisch is.[/i]
Wat is een 'spver'?