gevolgen van syfilis

  • #1

    als men behandeld is tegen syfilis, is het dan zo dat men alleen drager is van de virus,zoals bv het virus dat ZONA veroorzaakt, en dat dit na enkele jaren wéér de kop kan opsteken?Op dat moment ben je dus een gevaar voor anderen te besmetten.

    Reageer
    #2

    Nee, syfillis is curatief te behandelen. Dit dient wel gecontroleerd te worden na de eerste behandeling met penicilline. Waarschuw altijd partners die eventueel risico hebben gelopen, zodat deze ziekte zich niet onnodig verspreid!
    Bron: RIVM http://www.rivm.nl/cib/infectieziekten-A-Z/infectieziekten/Syfilis/#index_7

    Reageer
    #3

    Als je tijd met symptomen van syfilis naar de huisarts gaat, liefst binnen negen weken, is syfilis helemaal te genezen.

    Reageer
    #4

    Syfilis is een bacterie, geen virus. Het kan dus niet na jaren weer de kop opsteken, tenzij je onvoldoende bent behandeld. Om dit te voorkomen sta je na een behandeling voor vroege syfilis (1 x 2 spuiten) 2 jaar lang onder controle. Als je besmetting onvoldoende afneemt moet je weer worden behandeld en dan met meer antibiotica.

    Je kunt wel weer opnieuw besmet raken. Die kans is groter naarmate het langer geleden is dat je bent behandeld.

    Reageer
    #5

    ALS JE SYFILLIS GEHAD HEBT KAN JE DAT TERUG KRIJGEN OF KAN JE NOG ANDERS ZIEK WORDEN DOOR DAT TE KRIJGEN

    Reageer
    #6

    ENEENS JE BEHANDELD BEN MET PENCILLINE OFZOIETS KRIJG JE HET ZEKER NIE TERUG OF WAT EN KRIJG JE ER NIKS VANOVER

    Reageer
    #8

    Syfilis is eigenlijk een spirocheet, net zoals Lyme. Het is een soort bacterie. Als je penicilline hebt gehad (vaak prikken in je bil)dan is de bacterie na een week dood. In die week ben je nog besmettelijk, daarna niet meer. Je kan het alleen opnieuw krijgen door seks. Je bent namelijk dan niet immuun. En inderdaad blijf je nog onder controle, want je blijft het nog altijd een beetje zien in je bloed dat je syfilis hebt gehad.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
Reageer op: gevolgen van syfilis


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief