Kan dit duiden op hersentumor?

  • #1

    Hallo,

    Ik voel me sinds een paar dagen heel erg rot. Ik voel me namelijk afwisselend goed en slecht.
    Wat me hierbij opvalt is mijn lichaamstemperatuur. Zo krijg ik het soms ineens heel erg warm (zweten) en voornamelijk tussen 10.00u-12.00u ligt mijn temperatuur tussen de 37,7-37,9.
    ‘s avonds zakt dan mijn temperatuur weer terug naar rond de 37. Zover ik begreep hoort dit eerder andersom te verlopen?
    Omdat ik me hierbij ook niet goed voel, ben ik ongerust.
    Mijn huisarts neemt me hierin niet serieus omdat ze denkt aan psychische klachten. Maar het gevoel overvalt me vaak en temperatuurschommelingen lijkt mij niet door stress te kunnen komen!

    Nu las ik online dat dit ook kan duiden op schade in de hersenstam. Kan het een hersentumor zijn?
    Zo ja, hoe vraag ik dan een second opinion aan bij een andere huisarts? Want ik loop vast met mijn eigenste!!!

    Reageer
    #2

    Een hersentumor is wek ver gezocht... Je kunt gewoon een afspraak maken bij een andere huisarts. En als de huisarts aan psychische klachten denkt, wil dat niet zeggen dat ze je niet serieus neemt. Het is alleen geen bevestiging van de angst die je hebt

    Reageer
    #3

    Hi John, ik snap wat je zegt maar ik verwikkel met mijn arts in een strijd over dat het psychisch is. Maar ik zei ook al: u hoeft niet met deze klachten door de dag te komen.

    Dat van de temperatuur ben ik bij gaan houden omdat ik sinds een aantal dagen dus sterke wisseling heb qua temperatuur. Daarbij viel het mij dus op dat ik vandaag bv rond 10u opeens 37,9 had. Op dat moment ging ik tempen omdat ik me erg rot voelde (opgejaagd gevoel, warm).

    Ik SNAP dat dit duidt op angst. Maar het ene sluit het andere niet uit. Maar mijn eigen arts wil me niet verder onderzoeken. Ik wil best naar een psycholoog om te praten, maar het helpt mij wel als ik echt zeker weet dat er niks met me aan de hand is! Het is niet dat ik me rot voel en dat er dán klachten optreden, het is echt andersom. Ik voel klachten (zoals schommelingen in temp) en daardoor voel ik me angstig! Vandaar dat ik nadenk over second opinion?

    Reageer
    #4

    Maak een afspraak met een andere huisarts

    Reageer
    #5

    Bedankt.
    Maar mag ik vragen of u denkt dat het een hersentumor kan zijn? Of denkt u ook eerder aan een (onbewuste) angst(stoornis)?

    Reageer
    #6

    Volgens mij staat in de eerste reactie al dat een hersentumor wel erg ver gezocht is.
    En dat je huisarts je wel serieus neemt door aan psychische klachten te denken.
    Dat is eigenlijk al het antwoord op beide vragen

    Reageer
    #7

    Oké en het is dus ook niet raar dat mijn temperatuur vaak rond 10-12 naar boven schiet en juist in avond naar beneden?

    Reageer
    #8

    Voelde me net heel rot bij opstaan van de bank, temperatuur is nu ineens heel laag 36,5. Ik heb dat nooit. Moet ik hier iets urgents mee?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Daar hoef je niks urgents mee.
    En je hoeft ook niet telkens je temperatuur te meten, daar word je alleen maar gestreste van, wat vervolgens weer de oorzaak van je klachten kan zijn.

    Reageer
    #10

    Helaas heb ik twee andere huisartsenpraktijken gebeld en nemen zij geen second opinion zaken aan.
    Ik zal het dan toch met mijn eigen huisarts moeten uitvechten.
    Tegelijkertijd probeer ik rust te vinden in de klachten die ik ondervind omdat het dus ook een optie is dat het mentaal is. Ik vind dit erg moeilijk. Ik ben nog steeds bang voor een hersentumor.

    Reageer
    #11

    Ik krijg nu ook een tintelde rechterarm…

    Reageer
    #12

    Ik trek het niet. Ben al dagen bang ernstig ziek te zijn en huisarts denkt er het hare van. Ondertussen blijf ik met klachten als tintelingen zitten en als ik maar een klein stukje wandel schiet m’n lichaamstemperatuur richting de 38 graden.
    Dit kan toch niet meer van de stress zijn?! Maak me echt zorgen de hele dag door. Vannacht werd ik op mijn rug wakker en zowel mijn rechterarm als rechterbeen (en vooral voet) tintelden. Alsof het klem had gezeten terwijl ik lag op mijn rug. Net tintelde ook mijn rechterarm en ik deed helemaal niks geks ermee. Dit is nu langzaam aan het zakken. Net rondje gewandeld om gedachte te verzetten en temperatuur is meteen 37.9

    Reageer
    #14

    Duiden stijve kaken ook op stress?
    Het is niet echt hyperventilatie maar gewoon continue stress hele dag door de gedachte dat ik bang ben ernstig ziek te zijn

    Reageer
    #15

    Ja ook dat kan

    Reageer
Reageer op: Kan dit duiden op hersentumor?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief