Steken

  • #1

    Goeiedag.

    Ik heb sinds 5 weken ongeveer soms een paar keer op een dag kortdurende steken in het voorhoofd zowel bovenop links en rechts.Voor de rest geen andere klachten of hoofdpijn.Afhelopen augustus 2023 heb ik nog een hersenscan gehad en dit was goed.Echter hadt ik toen nog niet drze klachten.
    Moet ik mij zorgen maken om een eventuele tumor of kan dit gewoon iets onschuldigs zijn?huisarts denkt dat het niks ernstigs is omdat ik geen andere klachten heb

    Ik hoop op een antwoord

    Reageer
    #2

    Je huisarts heeft aangeven dat het niks ernstigs zal zijn.
    Nu vraag je een second opinion op een forum waar helemaal geen artsen zijn.
    Denk je dat dat betrouwbaardere informatie zal opleveren dan de diagnose die je huisarts heeft gesteld?
    Persoonlijk zou ik op de professionele mening van mijn huisarts af gaan!

    Reageer
    #3

    Helaas kan de huisarts op basis van wat ik vertel er niet van uitgaan dat het niks ernstigs kan zijn.Huisartsen zijn mensen en waar mensen zijn worden fouten gemaakt of dingen verkeerd ingeschat.Mijn vraag stel ik in de hoop dat er meer mensen zijn met soortgelijke klachten en ergens hoop ik inderdaad dat iemand mij hierin gerust kan stellen en dat dergelijke steken meermaals op een dag niks ernstigs hoeft te zijn.Waarom ik dan mijn vraag stel op Dokter.nl is omdat gezondsheidsklachten/vragen hier alleen maar gesteld worden.Als dat niet zou kunnen zou deze site ook niet moeten bestaan lijkt mij.John is zorgprofessional en ik snap dat hij niet alle vragen kan beantwoorden met een juiste diagnose maar ik denk toch ook dat de meerderheid de vragen stelt om enigzins een beetje gerustgesteld te kunnen worden omdat zij misschien niet bij de huisarts serieus genomen worden en op hun klacht nog geen duidelijk antwoord hebben ontvangen.

    Reageer
    #4

    Waarom heb je in 08-2023 een hersenscan gehad? Had je toen vergelijkbare klachten?

    Reageer
    #5

    Hoi John

    Ik heb toen die scan voor preventief onderzoek laten doen bij prescan.Ik hadt op dat moment totaal geen klachten nog.De klachten zijn een aantal weken geleden pas ontstaan.Wel hadt ik destijds al last van duizelingen maar op dat moment was alles goed

    Reageer
    #6

    Maar als je toch geen klachten hebt, waarom laat je dan een scan maken? Heb je hypochondrie/angsten voor ernstige ziekten?

    Reageer
    #7

    De reden dat ik destijds een mri wou laten maken was vanwege de duizeligheid.Ik was hiervoor bij de kno arts geweest omdat het misschien te maken hadt met mijn evenwichtsorgaan maar dit was niet het geval.ik hadt toen ook bij de huisarts gevraagd om een scan maar hij vondt dat met alleen duizeligheid dit niet nodig was.Vandaar dat ik toen zelf zon scan hadt aangevraagd.

    Reageer
    #8

    Je hebt dan dus een angststoornis/hypochondrie en bent bang voor een hersentumor.
    Alleen duizeligheid wijst dus niet op een hersentumor. Daar kunnen verschillende redenen voor zijn.
    Te weinig drinken, verkeerd eten of niet op tijd eten, te weinig of teveel eten, wisselende bloeddrukken of bloedsuikerspiegels.
    Hoe oud ben je, hoe groot ben je en wat weeg je? Is er ook bloedonderzoek gedaan?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik ben 33 jaar en weeg 74 op moment.Bloedonderzoek is gedaan en dat was allemaal goed.
    Maar die steken vindt ik inderdaad wel eng en daar maak ik me best zorgen over

    Reageer
    #10

    En hoe groot ben je?

    Reageer
    #11

    Sorry die hadt ik over het hoofd gezien.
    Ik ben 169

    Reageer
    #12

    Je bloedsuikerspiegel is ook gecontroleerd? Ik zou dat dan eens laten doen omdat je toch wat overgewicht hebt. In ieder geval terug naar de huisarts en de klachten toch nog maar eens bespreken.

    Reageer
    #13

    Bedankt voor je antwoord.
    Bloedsuikerspiegel is niet gecontroleerd.
    Maar zoals die steken paar x op een dag denkt u dat dat iets ernstigs kan zijn of komt daar dan meer klachten bij kijken.En in 2023 nog scan gehad en daar was alles goed.Zou er dan zo snel een tumor kunnen groeien mocht het dat zijn?

    Reageer
    #14

    Ik heb al 20 jaar of meer regelmatig steken aan de rechter kant boven in mijn hoofd. Altijd precies op de zelfde plek, altijd 1 a 2 keer in de maand en deze steken zijn zo heftig voor ongeveer 5 a 10 seconden dat ik gewoon stop met wat ik aan het doen ben en gewoon verlamd ben van de pijn. Nooit mee naar de huisarts geweest. Laatste 6 maanden was de frequentie ineens toe genomen naar 1 a 2 keer per dag. Nu heb ik het al weken niet gehad. Ik verwijt dit aan stress. Ik heb hypochondrie/ angst stoornis maar ik maak mij hier geen moment druk om, apart is dat.

    Ik zou mij er niet al te druk om maken als
    Ik jou was, kijk het even aan. Als het erger word dan kun je altijd nog weer achter een scan aan,

    Reageer
    #15

    Ik denk niet dat je aan een hersentumor moet denken. Maar angst daarvoor en stress/spanningen en sommige vormen van migraine kunnen dit soort klachten dus ook veroorzaken

    Reageer
Reageer op: Steken


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief