mijn zoon is al een week aan de diaree
ben bij de huisarts geweest. heeft medicijnen gekregen .moet hij innemen na dat hij de wc heeft bezocht .
zijn ontslasting word op kweek gezet.
hij heeft verder geen koorts hij voelt zich ook niet ziek.
ben ten einde weet niet meer wat ik moet doen.
Diarree is op zich helemaal niet ernstig. Er is wel één belangrijk aspect dat u goed in het oog moet houden, en dat is dat uw zoon voldoende drinkt. Hij verliest erg veel vocht en kinderen kunnen zonder de juiste zorg gemakkelijk uitgedroogd raken.
Drink een glas water (of een andere drank die u lekker vindt) elke keer dat u waterige ontlasting heeft gehad. Als u ook overgeeft, is drinken extra belangrijk. Drink niet teveel tegelijk, want dan kunt u daardoor weer overgeven. Neem daarom elke vijf tot tien minuten een klein beetje, bijvoorbeeld een of twee slokken of lepeltjes water of thee. Ook al moet u na het drinken weer overgeven, u houdt altijd een beetje vocht binnen. Zodra het overgeven minder wordt, kunt u geleidelijk grotere hoeveelheden tegelijk gaan drinken. Dan hoeft u ook niet meer zo vaak te drinken.
Bij hevige diarree kunt u een speciaal drankje maken om uitdroging tegen te gaan. U maakt dit met een speciaal oplospoeder (ORS-poeder) dat bij de apotheek of drogist te koop is.
Als u geen zin heeft in eten is dat niet erg. U hoeft pas weer te gaan eten als u trek krijgt.
Eet dan waar u zin in heeft, een speciaal dieet is niet nodig.
Bedrust is niet nodig, maar als u koorts heeft en u zich ziek voelt, kan rust u goed doen.
Was uw handen goed als u naar het toilet bent geweest en voordat u gaat eten of koken.
Glazen, borden en bestek moet u na gebruik goed afwassen. Besmetting kan via speeksel plaatsvinden. Controleer of de handen en kleren van kinderen met diarree wel schoon zijn nadat zij naar de wc zijn geweest of een schone luier hebben gekregen. Ook moet u daarna uw eigen handen goed wassen.
Pillen om de ontlasting te stoppen worden afgeraden. Deze versnellen de genezing niet. Alleen in noodgevallen (bijvoorbeeld omdat u op reis gaat) kunt u een medicijn (loperamide) nemen om te zorgen dat de ontlasting minder vaak komt. Gebruik dit hooguit twee dagen, maar niet als u ook koorts heeft of bij kinderen onder de acht jaar.
http://nhg.artsennet.nl/uri/?uri=AMGATE_6059_104_TICH_R1699041366259612