Bij mijn man(57) is een hartritmisstoornis geconstateerd,hij is een diabetiker,snachts is zijn hartslag 30/35 en overdag 40/45,een cardioloog van land 1 beveelt hem een pace maker aan en land 2 zegt dat het niet nodig is.Moet erbij zeggen ,hij voelt zich opperbest,merkt er niets van,kan wel elk uur van de dag slapen.
de cardioloog die mijn man een pace maker heeft aanbevolen ,had hem wel gezegd een secound opini te laten doen.
Nou vind ik op zich de hartslag wel heel laag,hoeveel mensen sterven er niet aan een hartstilstand,mensen die onder een mediche controle staan kunnen het geluk hebben dat iets op tijd ontdekt word.
Maar hoe kan het nu dat de dokters van mening verschillen,het is niet zo maar iets.
Het is zaak naar de beste cardioloog te gaan met uw verhaal. Op http://www.mijnspecialist.nl kunt u een cardioloog online raadplegen. Dit is te belangrijk om te negeren.
Medicijnen: Vaak worden bloedverdunners, plaatjesremmers en hartritme- en prikkelverlagende medicijnen voorgeschreven.
Cardioversie: In bepaalde gevallen wordt onder narcose een elektrische schok toegediend om het normale hartritme te herstellen.
Ablatie: Met behulp van een katheter kan men een stukje hartweefsel wegbranden of bevriezen op de plek waar de ritmestoornis wordt veroorzaakt. (Zie ook: Hartkatheterisatie en ablatie.)
Maze-operatie: Met deze openhartoperatie maakt de chirurg een aantal ondiepe sneden in het hartweefsel van de boezem van het hart, waardoor de elektrische prikkel langs de boezemwanden in goede banen wordt geleid. Indien mogelijk wordt tegenwoordig ook gekozen voor een Maze-ablatie.
Pacemaker of ICD: Dit zijn apparaatjes die in het lichaam worden geïmplanteerd en het hartritme kunnen beïnvloeden.
Met vragen over gezonde leefstijl en hart- en vaatziekten kunt u terecht bij de Informatielijn: http://www.hartstichting.nl/go/default.asp?mID=5518&rID=320.
Nadere informatie over lotgenotencontact en belangenbehartiging vindt u bij de patiëntenverenigingen van de SHHV, Stichting Hoofd Hart en Vaten: http://www.hartstichting.nl/go/default.asp?mID=5760
hai linde,
ja het is echt van de zotte he,komt u over een half jaar maar terug,ik denk dat de cardioloog nog niet eens in de papieren gekeken heeft die mijn man meegenomen had,en ik had een afspraak gemaakt voor smorgens vroeg ,dat hij wat testen zou kunnen doen,hebben ze een hartfilmpje gemaakt en de volgende dag kon hij terugkomen voor een holter!zeg ik het goed!omdat mijn man wel zei dat hij steeds vaker duizelig is.
En het mooiste is ,toen mijn man binnen kwam en zijn verhaal vertelde over een secound opini zei de specialist nog zo van ,WAT komt u hier eigenlijk doen,zou hij gepikeerd geweest zijn omdat hij nummer 2 was,maar ja ,we wonen nu in een ander land.En wat voor een testen hij heeft moeten doen ,voordat ze hem vertelden over die pacemaker,we hebben alle papieren aan onze toenmalige huisarts gegeven,want ja,wat en waar is een goede cardioloog,en mijn man kan niet steeds heen en weer reizen,over een paar dagen bel ik die huisarts op,en vraag hoe en wat hij erover denkt.
Bedankt voor je reaktie
De mate waarin het hart samentrekt en wringt, blijkt bij patiënten met ernstig hartfalen een voorspellende waarde te hebben voor hoe de patiënt reageert op therapie met een pacemaker. Dit concludeert Iris Rüssel in haar onderzoek, waarop zij 14 april 2010 promoveert aan VUmc.