Deze heerlijke currykip zet je binnen een half uurtje op tafel. Perfect voor iedereen die gezond, lekker en snel wilt koken.
Ingrediënten
- 150 gram zilvervliesrijst
- 200 gram sperziebonen
- stuk bloemkool
- 2 tomaten
- 1 ui
- 200 gram kipfilet
- 1 eetlepel olie
- 1 teentje knoflook
- 1-2 eetlepels kerriepoeder
- 100 gram champignons
Bereiding
- Kook de zilvervliesrijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Maak de groente schoon.
- Breek de sperziebonen in stukken, verdeel de bloemkool in roosjes, snijd de tomaten in parten en de ui in snippers.
- Snijd de kipfilet in blokjes.
- Verwarm de olie in een braadpan en bak hierin de kip en de ui bruin.
- Pers het teentje knoflook er boven uit.
- Voeg kerriepoeder toe en bak dit kort mee tot het gaat geuren.
- Voeg 150 ml water, de sperziebonen en de tomaten toe en stoof het gerecht 10 minuten.
- Maak de champignons schoon en halveer ze.
- Voeg de roosjes bloemkool met de champignons aan de kip toe en stoof het gerecht verder gaar.
- Geniet van deze heerlijke currykip.
Past in een dieet
- Met weinig zout
- Bij verhoogd cholesterol
- Bij diabetes
- Vrij van gluten
- Vrij van melk
- Vrij van ei
Bron: voedingscentrum.nl
Delen: gepubliceerd door C. van Etten. onderschreven door P.M. Mulder (arts)
Vind dat recepten niet op deze site thuishoren.
vind je jezelf geen zeur?