Zorgen maken heeft weinig zin, zorgt alleen maar voor stress. Belangrijk voor een stabiele bloedsuikerspiegel is om te zorgen voor complexe koolhydraten, voldoende eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment. Wel regelmatig maar ook niet te vaak eten, om insulinepieken te voorkomen. Een los koekje, fruit, bier of wijn, frisdrank etc kunnen zorgen voor pieken in je bloedsuikerspiegel dus dat beter vermijden. Fruit beter combineren met eiwit en vet, zodat de fruitsuikers langzamer worden opgenomen.
Daarnaast zijn er allerlei vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren die de insulinegevoeligheid helpen te verbeteren, zoals magnesium, zink, chroom, omega 3 en diverse vitaminen.
Wat drinken betreft zou je wat vaker een kopje thee kunnen nemen. Je kan verder een kan water klaarzetten, zodat je er aan denkt. verder is teveel zout niet goed maar te weinig is ook niet goed. Wel beter zeezout dan keukenzout. Door voldoende zout te gebruiken krijg je eerder dorst.