1 testikel

  • #1

    Hoi,

    Ik ben 20 (bijna 21) en dankzij mijn naiviteit en onwetendheid ben ik pas sinds kort erachter gekomen dat het hebben van 1 testikel een afwijking is. Ik ben radeloos en heb geen idee hoe ik hiermee om moet gaan. Ik heb mezelf wel ingelezen en het hebben van een niet-ingedaalde testikel is gevaarlijk voor de toekomst. Maar ik lees alleen over hoe om te gaan met kinderen. Maar hoe om te gaan met mannen van 21? Is het niet al te laat? Ik weet zeker dat er genoeg volwassene mannen zijn waarbij geen actie is ondernomen op jonge leeftijd en die al jaren ermee lopen.

    Wat ik wel weet is dat ik snel een afspraak moet maken met de dokter over hoe en wat en moet achterhalen of ze geen fout heeft gemaakt.

    K bedoel de risicos zijn niet mis.

    Zijn er mensen die dit ook hebben meegemaakt? Of zijn er mensen met goed advies? Enig hulp zou echt welkom zijn.

    Ab

    Reageer
    #2

    beetje raar. Ben je in Nederland opgegroeid?
    Bij controle op het Consultatieburo (waar je vanaf baby naar toe gaat)wordt daar heel goed naar gekeken! Als je het zeker weet ga dan naar de huisarts! Hij kan je eventueel doorsturen om de niet ingedaalde testtikel te verwijderen, maar het kan natuurlijk ook zijn dat er geen 2e zit, dat moet een foto uitwijzen.
    Maak je maar niet de zenuwen, gewoon even laten nakijken!
    Brenda

    Reageer
    #3

    Ben in Nederland geboren. Dat vond ik ook vreemd idd, want het wordt bij jonge kinderen altijd gecheckt. Maar zelfs dan kan ik geen operatie hebben gehad, want ik heb geen 2e. Of het is er nooit geweest of het bureau heeft een fout gemaakt?

    Maar goed, is het mogelijk dat een kind wordt geboren zonder 2e zaadbal?

    Reageer
    #4

    zou toch even naar de huisarts gaan en het even bespreken!
    Brenda

    Reageer
    #5

    hey jongeman ,

    Er worden jaarlijks heel wat baby's geboren met 1 testikel , dus het hoeft niet altijd te zijn dat de andere testikel nog in je lies zit en naar de scrotum moet worden gehaald .

    ik ben ook een 20jarige jongeman met 1 testikel . vroeger had ik vaak in zo'n tunnel scan moeten liggen zodat ze konden kijken of er een tweede testikel was in me lies etc , maar er werd niks gevonden .

    Dus wat je het beste kunt gaan doen als je dat nog niet hebt laten doen is langs de uroloog gaan en hij zal je doorverwijzen om te kijken of je een tweede testikel hebt en waar die zich bevind , maar ga er niet vanuit dat je altijd 2 testikel moet hebben .

    mocht het zo zijn dat je er moeilijk mee hebt , dan kun je overwegen om een prothese te zetten maar voordat je hieraan begint , adviseer ik je om goed informatie hierover te vragen bij verschillende urologen/ziekenhuizen omdat ze niet allemaal even goede protheses hebben .

    groetjes en sterkte ermee

    Reageer
    #7

    ben zelf man van 22 jaar en ik ben geboren met maar 1 teelbal en heb daar eigenlijk nooit bij stilgestaan ik weet wel dat je er normaal 2 moet hebben maar ze hebben een kijk operatie gedaan maar ze vonden geen 2de en onlangs bij de dokter geweest om te kijken of ik kinderen kon krijgen maar uit uitslag bleek dat mijn ene de dezelfde werrking heeft als een man met 2 dus maak je daar zeker niet druk om 😉

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Hoi Ab,
    Laat het zo!
    Ik heb die operatie gehad en sindsdien ben ik niet meer gelukkig, ik schrijf nu een boek over dat die operatie moet worden gestopt.
    Kees.

    Reageer
Reageer op: 1 testikel


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief